Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Bitcoin in vrije val, digitale munt zakt 20%

Bitcoin beleeft een dramatische dag. De digitale munt staat aan de vooravond van kerstmis op een verlies van 21% en is onder de $12.200 gedaald. De cryptovaluta is meer dan een derde van zijn waarde kwijtgeraakt in slechts vijf dagen.  Het is de slechtste week sinds 2013 na een bloedstollende klim naar een piek dichtbij $ 20.000 op zondag.

De grootste en bekendste cryptovaluta is sinds het begin van het jaa 20-voudig gestegen, van minder dan $ 1.000 naar een piek van $ 19.666 op de in Luxemburg gevestigde Bitstamp-beurs BTC = BTSP op zondag en tot meer dan $ 20.000 op andere beurzen.

Sindsdien is de klad er in gekomen, met verliezen die op vrijdag versnelden. Het daalde tot zo laag als $ 12.560 op Bitstamp, een daling van bijna 20 procent op de dag. Om 0850 GMT noteerde het 15 procent lager $ 13.320 en was op weg naar de slechtste dag in meer dan drie maanden en de slechtste weekprestatie sinds april 2013.

“Met het einde van het jaar in zicht, zullen veel beleggers winst nemen en hun boeken sluiten voor de vakantieperiode,” aldus Charles Hayter, oprichter van Cryptocompare in Londen.

Bitcoin heeft een moeilijke week achter de rug. De waarschuwingen over de risico’s van beleggingen in de volatiele en ongereguleerde markt worden steeds luider. De president van de centrale bank van Denemarken noemde het een “dodelijke” gok – er waren meer zorgen over de beurzen waarop cryptovalutas worden gekocht en verkocht. De Zuid-Koreaanse cryptovalutabeurs Youbit zei dinsdag dat het failliet gaat en een faillissement aanvraagt ​​nadat het dit jaar voor de tweede keer is gehackt.

Coinbase, een Amerikaans bedrijf die een van de grootste beurzen biedt voor digitale “portefeuilles” voor het opslaan van bitcoins, zei op woensdag dat het de beschuldigingen van handel met voorkennis zou onderzoeken, na een scherpe stijging van de prijs van een bitcoin spin-off, een uur voordat het werd aangekondigd.

De totale marktwaarde van de crypto-markt daalde naar $ 480 miljard, volgens de website Coinmarketcap, die slechts een dag eerder bijna 650 miljard dollar had bereikt.

Andere cryptovalutas stegen wel eerder in de week gestegen. Ethereum, de op één na grootste cryptovaluta naar marktomvang, steeg eerder deze week naar bijna $ 900, een stijging van ongeveer $ 500 ten opzichte van een week eerder. Ripple, de derde grootste, is sinds maandag meer dan verviervoudigd in prijs. Er lijkt dus een verschuiving plaats te vinden van Bitcoin naar alternatieven.

Hoewel sommigen zeggen dat de lancering door CME en zijn rivaal Cboe Global Markets van bitcoin-futures in de afgelopen twee weken de digitale valuta enige legitimiteit hebben gegeven, blijven veel beleidsmakers sceptisch.

Het is bekend dat Bitcoin door wilde schommels gaat. In november tuimelde het in vier dagen bijna 30 procent van $ 7.888 naar $ 5.555. In september daalde het met 40 procent van $ 4.979 naar $ 2.972.

Mooie kans of verdere terugval ?

Het is duidelijk dat bitcoin nog steeds in de kinderschoenen staat vooral als we de vorige nieuwe technologieën in beeld brengen en hun gebruik vergelijken met die van de digitale valuta. Op onderstaande afbeelding kunt u zien dat bitcoin pas aan het begin staat. Op macroschaal zijn we getuige van een meer grootse patroonvorming; een prijs-gecorreleerde S-curve.

Bitcoin kan mogelijk de eerste “koopbare” S-curve zijn. Het aanbod is beperkt dus een toename van steeds meer gebruikers leidt tot een verhoging van de prijs. De huidige prijsontwikkeling lijkt daarop te duiden.

In het licht van het bovenstaande is bitcoin geen zeepbel en kan het niet daarmee vergeleken worden. Het lijkt er op dat we aan de vooravond staan van een verdere opmars van de munt.

Crypto rapport

Crypto technologie gaat ons leven veranderen. De mensheid staat op het punt nog weer een enorme stap te maken. Een stap die zo groot is als de uitvinding van het wiel. De vraag is hoe we hier als particuliere beleggers van gaan profiteren. Alle antwoorden op uw vragen over crypto technologie gebundeld in een full color rapport van bijna 50 pagina’s! Inclusief de handleiding voor het kopen van cryptomunten! KLIK HIER om het te bestellen

In het rapport treft u al drie concrete tips voor ICO’s aan. De eerste is ondertussen al meer dan 1000% in prijs gestegen en is NOG ALTIJD interessant. De andere twee komen heel snel op de markt. Het is tijd om mee te liften.  U kunt het rapport hier bestellen: klik hier

3 bitcoin-aandelen

Je kunt je afvragen of er manieren zijn om te profiteren van de Bitcoin-trend zonder ze te kopen in een digitale valuta-uitwisseling zoals Coinbase en ze vervolgens op te slaan op een digitale portemonnee. Wij hebben drie aandelen voor u geselecteerd.  U kunt het rapport hier bestellen: klik hier

Automatisch beleggen in Bitcoin

Wij bieden signalen op bitcoin via de CFD aan die u via twitter kunt volgen: https://twitter.com/TomJerry_BTC. Desgewenst kunnen wij de signalen ook per SMS verstrekken en automatisch beleggen. Wilt u meer informatie? Neem dan contact met ons op . U kunt ons ook bellen: + 31 (0) 6 337 335 68.

Gratis Nieuwsbrief

Vul uw e-mail adres hieronder in en klik op inschrijven. Ontvang daarmee tijdig onze nieuwsbrief met nieuws en tips.

Start met Automatisch Beleggen

Dit bericht delen
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

1 reactie op “Bitcoin in vrije val, digitale munt zakt 20%”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *