Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Bitcoin verliest even $4 miljard

Donderdag hadden we u gewaarschuwd voor een correctie in Bitcoin: “de digitale munt een belangrijk niveau op $2.800 waarna een correctie ingezet kan worden naar de $1.470. Wees dus op uw hoede !” De  prijs is vandaag met $520 gezakt na een piek op donderdag.  Sinds donderdag is er circa $3,4 miljard aan waarde in rook opgegaan. Experts voorzien een rally na deze correctie.

Vul uw e-mail adres hieronder in en klik op inschrijven. Ontvang daarmee tijdig onze nieuwsalert met nieuws en tips.

Gratis Nieuwsalert

Bijna $ 4 miljard is verloren in de correctie van de afgelopen vier dagen. De prijs is met bijna 19 procent gekelderd na de piek op donderdag. Op donderdag piekte de prijs op $2.791,69 en vervolgens werd op maandag gehandeld op $2.267,73, De analyse van vorige week was een schot in de roos. De 2800 grens werd op slechts $9 gemist.

Analisten denken dat de correctie tijdelijk is omdat de fundamentele factoren onveranderd zijn. Belangrijke redenen achter de stijging zijn: Japan heeft de digitale munt gelegaliseerd om betalingen te kunnen doen. Het capaciteitsprobleem is opgelost. Start-ups halen geld door een zogenaamde eerste uitgifte waardoor de alternatieven groter worden.

Beleggers lijken zich gepositioneerd te hebben voor een volgende stijging van Bitcoin. De totale actieve margin long posities zijn met  18,576.54 Bitcoin op donderdag gestegen naar 21,168.90 Bitcoin op maandag. Bij margin handel wordt geld geleend om de Bitcoin te kopen of te verkopen.  De stijging in de long posities is een teken dat handelaren een verdere stijging van de cryptovaluta verwachten.  Sommigen reppen zelfs over een opmars naar de $6000.

“Er stroom steeds meer vers geld naar Bitcoin vanwege de belangstelling van beleggers in Azie ( voornamelijk Japan en Zuid-Korea). Het zou me niet verbazen als Bitcoin in prijs verdubbeld en eind dit jaar op $6.000 noteert”, aldus Aurelien Menant, van Gatecoin.

Vul uw e-mail adres hieronder in en klik op inschrijven. Ontvang daarmee tijdig onze nieuwsalert met nieuws en tips.

Gratis Nieuwsalert

Start met Automatisch Beleggen

Dit bericht delen
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

1 reactie op “Bitcoin verliest even $4 miljard”

  1. Avatar

    Om maar in dezelfde termen te blijven als het voorgaande artikel, de Elliott wave analyse, was dit een correctie A, en zal gevolgd worden door correctie B welk omhoog is.., om vervolgens weer neerwaarts te gaan, wave 4. Pas daarna is een stijging in zicht.

    Voorlopig is Bitcoin nog niet uit het bos, gezien de Elliott wave analyse, welk door de analist uit het artikel begon bij wave 3, en als dat verder uitgewerkt wordt dit eruit rolt….

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *