Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Bitcoin stijgt meer dan 100%

Bitcoin is de best presterende valuta voor het twee jaar op rij. Kenners van de digitale munt weten dat de koers gepaard gaat met heftige fluctuaties. Vorig jaar waren die vooral omhoog gericht. De valuta sloot het jaar af op $968.23. Dat is een stijging van meer dan 100%. Dat blijkt uit cijfers van Jeff Desjardins

Nu we de economische crisis steeds verder achter ons laten, is er een nieuw soort geld waar investeerders wereldwijd over praten. Bitcoin is de nieuwste munteenheid, die door bedrijven overal gebruikt wordt: van warenhuizen tot online casino’s, en heeft een exponentiële groei doorgemaakt sinds deze op de markt werd gebracht.

In 2008 ontwikkeld door Satoshi Nakamoto, werd het online betalingssysteem in 2009 geïntroduceerd als open source software. Het idee achter Bitcoin is heel eenvoudig; het gebruikt peer-to-peer technologie, zodat het zonder tussenkomst van een bank of andere autoriteiten kan draaien, waarbij alle transacties alleen door het eigen netwerk verwerkt worden.

Volgens de website heeft Bitcoin een open ontwerp, is het niemands eigendom en wordt het door niemand gecontroleerd. Het is open source technologie waar iedereen aan deel kan nemen. Dit is waarschijnlijk de reden waarom mensen uit alle lagen van de bevolking hierdoor aangetrokken worden. In Australië, bijvoorbeeld, keren vele inwoners zich momenteel tot ‘digitale munteenheden’, zoals Bitcoins, om zo te investeren in hun toekomst en hun spaartegoeden voor hun pensioen te verdelen.

Klik of afbeelding voor een grotere figuur (opent in nieuw venster)

Klik of afbeelding voor een grotere figuur (opent in nieuw venster)

Op de bovenstaande afbeelding zit dat Bitcoin de prest presteredende valuta was. Op ruime afstand volgt de Braziliaanse real met 21,9%. Ook de Russische roebel was in trek door het herstel in de olieprijs.

Bitcoin is het nieuwe jaar goed begonnen met een stijging boven de $1.000.

Start met Automatisch Beleggen

Dit bericht delen
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

2 reacties op “Bitcoin stijgt meer dan 100%”

  1. Avatar

    Bitcoin…., enig idee dat deze ook in waarde zullen gaan dalen?.. Deze aankomende crisis is er éen van waardedalingen, dus ook bitcoins. Goud, olie, bitcoins, waar zit Middelkoop niet in. Was gewoon bij de RTL group gebleven voor wat zekerheid op geld, nu wed je op de verkeerde paarden…

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *