Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Bitcoin-stijging was manipulatie

Twee Amerikaanse hoogleraren in financiën zijn van mening dat de enorme winsten van Bitcoin (BTC) in 2017 werden veroorzaakt door marktmanipulatie door een enkele belegger. Ze vermoeden dat Tether (USDT) en Bitfinex achter de actie zitten.

Eind 2017 steeg de prijs van Bitcoin (BTC) naar de  $ 20.000 die sindsdien nooit meer werd bereikt. Twee financiële hoogleraren uit de VS hebben de enorme koerswinsten uit die periode nader bekeken en zijn ervan overtuigd dat de prijs van BTC niet werd bepaald door de markt bij verschillende crypto-beurzen en door duizenden investeerders, maar door een enkele handelaar die werkte voor de crypto-uitwisseling Bitfinex ,

Hun studie  getiteld “Is Bitcoin Really Un-Tethered?” Suggereert dat het team achter Bitfinex en de hechte Stablecoin Tether (USDT) hun marktmacht gebruikten om te manipuleren en te profiteren van de prijs. Bitfinex-advocaat Stuart Hoegner verwerpt de aantijgingen op Twitter  .

Hoe moeten de prijsmanipulaties op BTC 2017 zichtbaar zijn?

De academici schrijven in hun paper, die zal verschijnen in het gerenommeerde tijdschrift “Journal of Finance”, dat de koerssprongen op BTC in 2017 altijd begonnen wanneer BTC dreigde onder bepaalde niveau te zakken . Ze willen bewijzen dat deze acties altijd plaatsvonden op de cryptobeurs Bitfinex en werden betaald met Tether, een veelgebruikt digitale munt gekoppeld aan “echt” geld.

Professor John Griffin, een van de auteurs van de analyse, zei in een interview met financieel persbureau Bloomberg dat mensen zich pas over een paar jaar zullen realiseren hoe miljarden zijn verschoven.

“Onze resultaten suggereren dat in plaats van duizenden investeerders de prijs van Bitcoin verplaatsen, het slechts een grote is,” zei Griffin in een interview. “Jaren later zullen mensen verrast zijn om te horen dat investeerders miljarden hebben overgedragen aan mensen die ze niet kenden en die weinig toezicht hadden.”

Kort gezegd is de theorie dat tethers (USDT) op de niet-gereglementeerde markt zouden kunnen worden uitgegeven, zelfs zonder de beloofde contante dekking, en vervolgens dienden om de marktwaarde van BTC te manipuleren. Het onderzoek is gebaseerd op openbaar beschikbare gegevens uit de orderboeken van Bitfinex en de leesbare hoeveelheden van USDT uit de blockchain van Tether. De theorie is niet nieuw, omdat de Amerikaanse Securities and Exchange Commission Tether en Bitfinex al in 2017 met dergelijke verdachte gevallen had geconfronteerd, maar toen het onderzoek stopte.

Bitfinex en Tether blijven lijden onder een gevoel van vertrouwen

De verdedigingslinie van Bitfinex is dat de analyse niet voldoet aan de academische normen en onwetend is over de bitcoin-markt. Andere experts staan ​​kritisch tegenover de studie, net als Larry Cermak, onderzoeksdirecteur van The Block.

Er is nog geen concreet bewijs voor het tegenovergestelde. Bitfinex en Tether zijn momenteel opnieuw in het vizier van de Amerikaanse rechterlijke macht  en zelfs daar schijnen de beklaagden met transparantie over hun zakelijke praktijken. Zal het verhaal uit 2017 over de BTC-prijsexplosie opnieuw worden uitgerold? Waar geen eiser, geen rechter. Tot nu toe hebben in ieder geval geen investeerders gemeld die zich rechtstreeks door Tether of Bitfinex worden geschaad.

Profiteren van Bitcoin

Je kunt je afvragen of er manieren zijn om te profiteren van de Bitcoin-trend zonder ze te kopen in een digitale valuta-uitwisseling zoals Coinbase en ze vervolgens op te slaan op een digitale portemonnee. Wij hebben drie aandelen voor u geselecteerd.  U kunt het rapport hier bestellen: klik hier

Start met Automatisch Beleggen

Dit bericht delen
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *