Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Bitcoin: start van een nieuwe stijging ?

In de afgelopen maanden werd Bitcoin dood verklaard, het zou inderdaad een piramidespel zijn en alleen geschikt om mee te gokken. Deze vooroordelen en gemakzuchtige analyses lijken nu toch niet geldig te zijn. Begin deze maand steeg de digitale valuta met 20 procent en kwam boven de $ 5.000.  Vandaag werd een nieuwe record voor dit jaar aangetikt.  Bitcoin steeg vandaag nog eens met 3 procent en tikte bijna $5600 aan, de hoogste stand sinds november van vorig jaar. Sinds het dieptepunt van $3.300 begin februari betekent dit een opmars van 70 procent.

Een van de factoren achter de stijging is volgens CoinMetrics de “halving” van Bitcoin.  De halvering betekent letterlijk dat blokbeloningen voor Bitcoin mijnwerkers gehalveerd worden. Dit is tot nu toe twee keer gebeurd in de geschiedenis van Bitcoin – één keer in 2012 en één keer in 2016. Beide keren ging een prijsstijging van een maand vooraf aan de halving. De volgende halving staat gepland voor mei 2020.

Volgens CoinMetrics kan Bitcoin doorstijgen naar een niveau boven de  $ 20.000, maar voor sommigen is er nog een lange weg te gaan voordat we de recente opwaartse koersbeweging echt een echte “rally” kunnen noemen.

“Als we de 8.000 doorbreken, kunnen we zeggen dat het stijgende sentiment terug is en we weg zijn naar een nieuw record,” schreef Gabriel Dusil, medeoprichter en algemeen manager bij incubator Adel, blockchaintechnologie, in een recente e-mail aan Finance Magnates . “In het 12k-gebied konden we de start van FOMO (angst om te missen) zien die nieuwe speculanten kon binnenhalen, en met vers kapitaal in crypto, konden we de prijzen boven de hoogten van 2017 zien komen.”

Profiteren van Bitcoin

Je kunt je afvragen of er manieren zijn om te profiteren van de Bitcoin-trend zonder ze te kopen in een digitale valuta-uitwisseling zoals Coinbase en ze vervolgens op te slaan op een digitale portemonnee. Wij hebben drie aandelen voor u geselecteerd.  U kunt het rapport hier bestellen: klik hier

 

Start met Automatisch Beleggen

Dit bericht delen
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *