fbpx
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Is er sprake van een zeepbel? Bitcoin, je kunt er een vurig voorstander zijn maar het ook niks vinden. Zoals een lezer van ons treffend het uitdrukte: “Bitcoin is gebakken lucht, van waar komt het, van wie komt het,wie of wat creërd het, wat is zijn reële waarde, wat de zot er voor geeft, het is bijna misdadig om mensen in dit avontuur/dwaling mee te sleuren. Sommigen zullen er aan verdienen, velen zullen zwaar verliezen, het moderne piramide spel.”

Een opmerkelijke reactie kwam van John Hoskison, de mede-oprichter van Ethereum, het broertje van bitcoin. Volgens hem hebben de uitgifte van de digitale munten (ICO), een middel om de blockchain-technologie bedrijven te financieren door middel van crowdfunding, zoveel aandacht gekregen dat zelfs volgens hem tijd wordt voor een grote afkoeling. Hoskison is van mening dat de cryptovaluta op een tijdbom zitten. “Mensen zijn blind door snel en makkelijk geld”, aldus Hoskison.

Bedrijven hebben dit jaar in totaal voor $1,13 miljard opgehaald met de verkoop van digitale munten. Dat is meer dan het zesvoudige van vorig jaar. De prijs van Ether is gestegen van $8 na de ICO naar $400 vorige maand. Sindsdien is de koers weer met 50% gedaald.

Bron: Bloomberg

De regulering van overheden is de grootste risico voor de sector. De Amerikaanse toezichthouder SEC die tot nu toe aan de zijlijn staat, zal volgens Hoskinson zich gaan mengen en stellen dat digitale munten, effecten zijn. Opstartende bedrijven die geld ophalen door de ICO, slaan de veiligheidsmaatregelen van traditionele effectenverkoop over. Zo weten ze niet of ze zeker van geaccrediteerde beleggers en weten ze niet waar het geld van afkomstig is. Dat kan in de toekomst leiden tot rechtszaken.  De kopers van digitale munten kunnen de uitgevende onderneming voor de rechter slepen en stellen dat ze niet op de hoogte waren van de risico’s. Ook andere zijn kritisch. Brad Garlinghouse, de topman van Ripple deelt de visie van Hoskinson.

Automatisch beleggen in Bitcoin

Wij bieden signalen op bitcoin via de CFD aan die u via twitter kunt volgen: https://twitter.com/TomJerry_BTC. Desgewenst kunnen wij de signalen ook per SMS verstrekken en automatisch beleggen. Wilt u meer informatie? Neem dan contact met ons op . U kunt ons ook bellen: + 31 (0) 6 337 335 68.

Start met Automatisch Beleggen

Dit bericht delen
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

1 reactie op “Bitcoin markt is een tijdbom”

  1. Avatar

    Afgezien van de redenen hierboven is er nog iets anders wat Bitcoin zal doen verstommen, technisch gezien heeft het z’n top bereikt en zal als een plumpudding in elkaar storten..
    Verderop staat hier een artikel over Bitcoin 20 keer over de kop, die klopt, maar wel in tegengestelde richting!..

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *