Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Bitcoin kan echt geld vervangen vanaf 2030

Digitale munten zoals bitcoin kunnen wel eens de traditionele valuta’s over 10 jaar vervangen als gevolg van de zwakheden van het huidige fiat-geldsysteem. Die stelling werpt Deutsche Bank in een rapport.

De bank heeft daarmee een gewaagde toekomstvisie gegeven, genaamd “Imagine 2030” en ziet een aanzienlijk potentieel in termen van cryptovaluta’s. “Cryptocurrencies: The Cash of the 21st Century” is de titel van het overeenkomstige hoofdstuk (vanaf pagina 58 hier ) en de experts van de Deutsche Bank vinden enkele geldige argumenten waarom het belang van Bitcoin en Co. enorm zou kunnen toenemen.

Profiteren van Bitcoin

Je kunt je afvragen of er manieren zijn om te profiteren van de Bitcoin-trend zonder ze te kopen in een digitale valuta-uitwisseling zoals Coinbase en ze vervolgens op te slaan op een digitale portemonnee. Wij hebben drie aandelen voor u geselecteerd.  U kunt het rapport hier bestellen: klik hier

Wat spreekt vanuit het gezichtspunt van Deutsche Bank voor cryptovaluta’s

De economen en crypto-experts van Deutsche Bank zien de zwakte van Fiat als een belangrijke reden voor een mogelijke triomfantelijke vooruitgang van cryptovaluta’s. Inflatie, enorme overheidsschuld en eigenlijk te lage loonkosten voor de wereldeconomie betekenen dat burgers op zoek zijn naar alternatieven voor Fiat. Naast goud komen ze volgens de veronderstelling automatisch ook cryptovaluta’s tegen. Een indicatie hiervan is het toenemende aantal mensen dat een crypto-portemonnee gebruikt voor het opslaan van cryptokrediet. Tegen 2030 verwacht de voorspelling een goede 200 miljoen crypto-portefeuilles.

Degenen die digtiale munten gebruiken, zullen profiteren van lage “bank” -kosten, snelle geldoverboekingen en handige verwerking in het digitale tijdperk. Het project Facebook Weegschaal heeft dergelijke argumenten in het bredere bewustzijn voor elke cryptocurrency gebracht. Het wordt duidelijk dat Deutsche Bank cryptocurrencies meer als een betaalmiddel beschouwt dan als een speculatief object.

Wat volgens Deutscher Bank nog steeds cryptocurrencies in de weg staat

Volgens Deutsche Bank is internationaal aanvaarde regulering van cryptocurrencies de spil voor een toenemende acceptatie. Hoop dat de zogenaamde GAFA-bedrijven (Google, Apple, Facebook en Amazon) of hun Chinese tegenhangers zoals Baidu, Alibaba, Tencent en Xiaomi trachten cryptocurrencies acceptabel te maken. Ze zijn het meest waarschijnlijk om hindernissen te overwinnen in dialoog met toezichthouders. Het rapport van Deutsche Bank wijst er nadrukkelijk op dat China  zijn blockchain-technologie is gaan heroverwegen en signalen uit India komen om een ​​door de staat ondersteunde cryptocurrency te ontwikkelen.

Behoudt Deutsche Bank terecht haar optimisme voor cryptocurrencies?

Om eerlijk te zijn, merkt de studie in haar inleidende opmerkingen op dat voorspellingen veel risico’s met zich meebrengen en lang niet altijd worden vervuld. Maar u denkt dat “Stel u voor 2030” opvallend aantrekkelijk is vanuit het oogpunt van de gewone consument. Daar geeft tweederde de voorkeur aan bedrijven zonder contanten en eenderde zorgen over privacy bij financiële transacties. Dergelijke vereisten voor het geld van de toekomst zijn geen andere oplossing in tegenstelling tot het concept van cryptocurrencies.

Of uiteindelijk Bitcoin (BTC)  de standaardvaluta zou kunnen worden , betwijfelt de Deutsche Bank. Ook de jonge geschiedenis van Altcoins hebben al bewezen dat nieuwe cryptocurrencies zich snel kunnen vestigen. Daarom is het heel goed mogelijk dat een door de staat gedekte Altcoin uit China bijvoorbeeld het belang van BTC als belangrijke valuta in de cryptosector in gevaar brengt.

Er zijn goede redenen voor optimistische scenario’s, maar zonder de steun van de belangrijkste spelers in de IT-industrie en / of monetair beleid zal een enorme sprong niet slagen. Dat betekent dat beleggers minder moeten worden beïnvloed door dagelijkse koersbewegingen, maar de macro-economische ontwikkelingen in hun beleggingen in de gaten moeten houden. Ze zullen uiteindelijk beslissen wanneer welke cryptovaluta(‘s) standaard zullen worden, volgens Deutsche Bank.

Profiteren van Bitcoin

Je kunt je afvragen of er manieren zijn om te profiteren van de Bitcoin-trend zonder ze te kopen in een digitale valuta-uitwisseling zoals Coinbase en ze vervolgens op te slaan op een digitale portemonnee. Wij hebben drie aandelen voor u geselecteerd.  U kunt het rapport hier bestellen: klik hier

Start met Automatisch Beleggen

Dit bericht delen
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *