Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Bitcoin is gokken, geen investering

De Zwitserse investeringsbank UBS is niet bepaald een fan van cryptovaluta’s zoals Bitcoin.  Ze zijn te speculatief en vatbaar voor regelgevingsrisico’s. In plaats daarvan adviseren de analisten zich te concentreren op een andere branche.

“We hebben lang gewaarschuwd dat een veranderend beleggerssentiment of regelgevende maatregelen de zeepbelachtige cryptomarkt zouden kunnen doen barsten”, schrijft het UBS Global Wealth Management Team in een recente studie – verwijzend naar het mijnverbod in China en de procedure die de Britse regelgevende autoriteiten tegen de Binance crypto-uitwisseling.

De investeringsexperts geven toe dat de historische ontwikkeling van de cryptomarkt een zekere aantrekkingskracht kan hebben op investeerders. Hun oordeel is echter hard: “Het vooruitzicht van grote winsten kan investeerders verleiden, maar we beschouwen speculatie met cryptocurrencies als een kansspel, geen investering.”

UBS adviseert: vertrouw beter op fintech

In plaats van deze speculatie met al zijn risico’s te nemen, zouden beleggers volgens het advies van UBS moeten streven naar voor risico gecorrigeerde rendementen. Iedereen die geïnteresseerd is in digitale financiën kan zich richten op de snelgroeiende financiële technologie-industrie in plaats van cryptovaluta’s.

Volgens de analisten is fintech een van de opkomende sectoren die “the next big thing” zouden kunnen produceren. Ook profiteert hij van structurele groeitrends.

Het onderzoek noemt geen specifieke namen, maar met name de aandelen van bedrijven in de betaalbranche als PayPal (actuele koers: 292,48) , Square (actuele koers: 248,03) en Visa (actuele koers: 239,33)  zijn de afgelopen maanden flink gestegen. Dit is vooral te danken aan de versnelde omschakeling naar e-commerce en giraal betalen tijdens de coronapandemie. Vooral Paypal en Square profiteren ook enorm van de openstelling van hun systemen voor digitale valuta.

Start met Automatisch Beleggen

Dit bericht delen
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *