fbpx
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Bitcoin is een enorme energieslurper

Dit weekend was het dan zover. Bitcoin was op het journaal. Er werd melding gemaakt van de enorme stijging van de digitale munt. De koers bereikte een piek op $7.601,53 in het weekend en viel daarna onder de $7.000. Het wordt volgens CoinDesk nu verhandeld op $7,165. De opmars van Bitcoin veroorzaakte ook een toename van het elektriciteitsverbruik. De cryptovaluta gebruikt nu evenveel elektriciteit als Nigeria !

De ongelooflijke prijsontwikkeling van Bitcoin die dit jaar door de $ 7000 heen is, heeft het algehele elektriciteitsverbruik doen stijgen, omdat mensen wereldwijd meer energie-hongerige computers online brengen om de digitale valuta te ontginnen (“mijnen”).

Een index die ontworpen is door cryptovaluta analist Alex de Vries, alias Digiconomist , schat dat met de huidige prijzen, het voor mijn Bitcoin-mijnwerkers rendabel zou zijn om jaarlijks meer dan 24 terawattuur elektriciteit te verbruiken om de steeds moeilijker wordende cryptografische puzzels op te lossen teneinde om meer Bitcoins te maken. Dat is ongeveer net zo veel als dat Nigeria, een land van 186 miljoen mensen, gebruikt in een jaar. 

Dit komt neer op een schokkende 215 kilowattuur (kWh) dat mijnwerkers gebruiken voor elke Bitcoin-transactie (er zijn momenteel ongeveer 300.000 transacties per dag). Aangezien het gemiddelde Amerikaanse huishouden 901 KWh per maand verbruikt, vertegenwoordigt elke Bitcoin-transactie genoeg energie om een ​​comfortabel huis met alles erop en eraan bijna een week lang te laten draaien. Op een grotere schaal laat de index van De Vries ‘index zien dat bitcoin mijnwerkers over de hele wereld genoeg elektriciteit kunnen verbruiken gebruiken om op een gegeven moment ongeveer 2,26 miljoen Amerikaanse huizen van stroom te voorzien.

Sinds 2015 is het elektriciteitsverbruik van Bitcoin erg hoog in vergelijking met conventionele digitale betaalmethoden. Dit komt omdat de dollarprijs van Bitcoin recht evenredig is met de hoeveelheid elektriciteit die met winst kan worden gebruikt om het te ontginnen. Naarmate de prijs stijgt, voegen mijnwerkers meer rekenkracht toe om nieuwe Bitcoins en transactiekosten na te jagen.

Het is onmogelijk om precies te weten hoeveel elektriciteit het Bitcoin-netwerk gebruikt. Maar we kunnen een snelle berekening uitvoeren van de minimale energie die Bitcoin zou kunnen gebruiken. Het blijkt dat het energieverbruik van Bitcoins mijnen minimaal gelijk is aan de elektriciteitsbehoefte van 821.940 gemiddelde Amerikaanse huishoudens. Met andere woorden, de wereldwijde Bitcoin-mijnen vertegenwoordigt een minimum van 77 kWh aan energieverbruik per Bitcoin-transactie. Zelfs als een onrealistische ondergrens is dit cijfer hoog: zoals senior econoom Teunis Brosens van de Nederlandse bank ING schreef , volstaat het om zijn eigen huis in Nederland bijna twee weken van stroom te voorzien.

Het is dus de moeite waard om te kijken naar de milieueffecten van Bitcoin, een onderwerp dat nog steeds onderbelicht wordt. Het hoge electriciteitsverbruik leidt tot meer uitstoot van kooldioxide oftwel broeikasgas. Volgens De Vries is een steenkool-aangedreven Bitcoin-mijn in Mongolië verantwoordelijk voor 8.000 tot 13.000 kg CO2-uitstoot per Bitcoin-mijn, en 24.000 – 40.000 kg CO2 per uur.

Zoals Twitter-gebruiker Matthias Bartosik in sommige vergelijkbare schattingen opmerkte , stoot de gemiddelde Europese auto 0,11181 kg CO2 per gereden kilometer uit. Dus voor elk uur dat de Mongoolse Bitcoin-mijn in bedrijf is, is deze verantwoordelijk voor (minstens) het CO2-equivalent van meer dan 203.000 afgelegde autokilometers.

“Blockchain is inefficiënt omdat we vertrouwen creëren door een systeem op basis van wantrouwen te bouwen. Als je alleen jezelf en een reeks regels (de software) vertrouwt, moet je alles wat tegen deze regels gebeurt zelf valideren”, aldus De Vries.

Dit raakt de kern van de Bitcoins innovatie en tegelijkertijd de achilleshiel. Om een ​​functioneel, betrouwbaar gedecentraliseerd betalingssysteem te bereiken, legt Bitcoin een aantal zeer kostbare inefficiënties op aan deelnemers, bijvoorbeeld enorm elektriciteitsverbruik en lage transactiecapaciteit. Voorgestelde verbeteringen, zoals SegWit2x , beloven het aantal transacties dat Bitcoin aankan te verhogen met ten minste het dubbele, en de netwerkcongestie te verminderen. Maar omdat Bitcoin duizenden keren minder efficiënt is per transactie dan een creditcardnetwerk, moet het duizenden keren beter worden.

Crypto rapport

Crypto technologie gaat ons leven veranderen. De mensheid staat op het punt nog weer een enorme stap te maken. Een stap die zo groot is als de uitvinding van het wiel. De vraag is hoe we hier als particuliere beleggers van gaan profiteren. Alle antwoorden op uw vragen over crypto technologie gebundeld in een full color rapport van bijna 50 pagina’s! Inclusief de handleiding voor het kopen van cryptomunten! KLIK HIER om het te bestellen

Automatisch beleggen in Bitcoin

Wij bieden signalen op bitcoin via de CFD aan die u via twitter kunt volgen: https://twitter.com/TomJerry_BTC. Desgewenst kunnen wij de signalen ook per SMS verstrekken en automatisch beleggen. Wilt u meer informatie? Neem dan contact met ons op . U kunt ons ook bellen: + 31 (0) 6 337 335 68.

Start met Automatisch Beleggen

Dit bericht delen
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *