Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Lift mee met opkomende markten

Tip van de week: iShares Emerging markets Infrastructure

De huidige correctie op de beurzen biedt beleggers een nieuwe kans hun positie in de emerging markets te vergroten. Of wanneer u er nog geen belegging heeft om daar nu mee te beginnen.

De economische groeicijfers in economieën als China, India en Indonesië liggen rond de 7 a 8 % per jaar terwijl in bijvoorbeeld Brazilië de economie maar een klein beetje krimpt in vergelijking tot de enorme terugval in de Westere wereld.

Dat komt tot uiting in de enorme outperformance van de emerging markets. Sinds de herfst van 2008 is de outperfoprmance van de emerging markets ten opzichte van bijvoorbeeld de AEX zo’n 75 %. De huidige correctie is op de westerse beurzen ook heviger dan in de emerging markets waar men momenteel slechts een kleine trerugval meemaakt.

Een aardige belegging om van de hogere tot veel hogere economische groei mee te kunnen profiteren als belegger is een belegging in de infrastructuur. Dat kan via een tracker van iShares: iShares Emerging Markets Infrsatructure.

Een mandje van 30 aandelen uit de sectoren energie, nutsbedrijven en industrie. De voornaamste holdings zijn: Tenaris, China Merchants Holding, Cez, China Oilfield Services, Cia de Concessoes Rodoviaria, Korea Electric Power, Beijing Capital Int. Airport en Empresa.

Sinds de jaarwisseling realiseerde dit mandje een rendement van 22 %.

Datum advies: 14 juli 2009
Koers: $ 17,14
Actuele koers: klik hier
Code: B3KTQL0
Verhandeld aan Euronext: IEMI

Ondergetekende heeft zelf geen positie in deze belegging. Klanten (nog) niet. De redactie heeft geen positie in de genoemde effecten. Op dit artikel is onze disclaimer van toepassing.

P.S. Geef u mening over deze site als u dat nog niet gedaan heeft. Wij stellen dat zeer op prijs. Klik hier

Jan-willem Nijkamp
Inmaxxa Vermogensbeheer

Start met Automatisch Beleggen

Dit bericht delen
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *