Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Chinese munt in opmars

De Chinese yuan kan in de toekomst op gelijke hoogte komen met de Amerikaanse dollar en de euro. Dat heeft een expert van de Russische Sberbank op 23 maart gezegd tegen persbureau ITAR-TASS. Volgens Yevgeny Gavrilenkov kan deze voorspelling gemaakt worden op basis van  de groei van de binnenlandse economie. De hoge groei zal volgens hem aanhouden en het volume van het Binnenlands Bruto Product (BBP) zal op korte termijn toenemen naar ongeveer 14-16 biljoen Amerikaanse dollars. Dat is net zo groot als de markt in de Europese Unie en de Verenigde Staten. Daarnaast zijn de Chinese waardepapieren aantrekkelijker voor landen die een overschot hebben en in het bijzonder zijn dat naties in het Midden-Oosten.

Eerder meldden wij dat de handel in de Chinese yuan in de afgelopen drie jaar fors is gestegen. De valuta wordt driemaal zoveel op de wereldwijde markten verhandeld als in 2010. Dagelijks wordt er nu $120 miljard in de yuan omgezet. Drie jaar geleden bedroeg dit slechts $34 miljard. De Chinese munt is daarmee gestegen van de zeventiende plek naar de negende plaats op de lijst van de meest verhandelde valuta’s ter wereld.

Het is nog steeds voor particulieren moeilijk om aan Chinese yuan’s te komen. Volgens Fred, een bezoeker van onze site, ga je gewoon naar je bank en daar kan je een rekening openen in yuan waarvoor je in euro’s kan betalen aan de huidige koers minus een kostenvergoeding aan de bank. Die kostenvergoeding is wel schandalig duur.

Start met Automatisch Beleggen

Dit bericht delen
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

1 reactie op “Chinese munt in opmars”

  1. Avatar

    Ja, inderdaad zal de Chinese Yuan in betekenis stijgen. Zeker gezien het feit dat de Chinezen al het goud opkopen wat los en vast zit. Dit voor de dekking voor hun munt. China is de spil van de Shanghai Corporation Organisation. Een militair en economisch bondgenootschap. Een club van landen die meer dan 50 % van de wereldbevolking vertegenwoordigt. Middels hun investeringen hebben ze vaste voet in het grondstofrijke Afrika en Latijns Amerika. Het valt niet te verwachten dat China zich op de lange duur laat leiden door de US-$-economie, maar liever een eigen weg inslaat. Een loskoppeling van de $ ligt dan voor de hand alsmede dat ze de deur van de SCO een beetje meer dicht doen voor het westen om de eigen markt te beschermen. Wie goed oplet ziet die puzzeldelen reeds samenvallen. Op dit moment wordt China al als agressor in de massa-media neergezet. En uiteraard is SCO-kandidaat lid Iran in de media ook een boef die nodig “aangepakt” moet worden. Het is het scenario voor de Derde Wereldoorlog. Vooral als de olie-arabieren die losgekoppelde Yuan liever aanpakken dan de US-$.
    Tijdens het collaboreren door de Europese politici met de USA ontgaat het hen dat het zwaartepunt van de wereldeconomie langzaam maar zeker weer naar het Oosten gaat. Maar goed ruzie maken met die SCO-lidstaten dan zetten we ons vanzelf buitenspel aldaar. En weet je zeker dat we daar straks voor een dichte deur staan met onze spulletjes. Dat om economische redenen de USA naar de wapens grijpt is al veel te vaak bewezen om daar nog aan te twijfelen. Op zo’n moment moet Europa uit de NATO zijn om de dans te ontspringen. Of sturen we liever de klein kinderen naar een ver en vreemd oorlogsfront ?

    Groeten

    Willem Zweers

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *