Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Hoera! We bestaan 2 jaar !

De tijd vliegt voorbij. Met trots kan ik zeggen dat De Kritische Belegger officieel 2 jaar bestaat. Deze verjaardag wil ik aangrijpen om mijzelf en de site aan u voor te stellen.

Ik, Satilmis Ersintepe, ben de oprichter en eigenaar van De Kritische Belegger. Na mijn studie economie heb ik voor banken en financiële media gewerkt. Zo runde ik samen met een collega de site BeursOnline die thans onderdeel is van IEX.nl. In die jaren heb ik ervaren hoe particulieren beleggen en tevens ook een kijkje in de keuken kunnen nemen van banken en hoe zij hun beleggingsbeleid voeren.

Onafhankelijk en deskundig

Ik ben daar op veel onverstandige praktijken gestuit zoals scheve portefeuilles en het teveel luisteren naar klanten. Particulieren zag ik soms totaal ongefundeerd beslissingen nemen.

Ik zag veel websites voor beleggers die sterk in aantal toenamen. Sommige van hen waren niet onafhankelijk. Zij zijn een onderdeel van een mediabedrijf of maken deel uit van een financiële instelling. Daarnaast zijn er sites die wel onafhankelijk zijn maar niet kritisch ten aanzien van de informatievoorziening. Het gaat hen erom dat er zoveel mogelijk artikelen worden geplaatst, dus “content om de content”.

Mijn ervaring met de financiële media sterkte mij in het idee om een website op te richten die echt onafhankelijk was en kwalitatieve informatie bood zodat de belangen van beleggers ten volle gediend kunnen worden.

De Kritische Beleggers is geen onderdeel van een ander financiële media zodat u er van zeker kunt zijn dat er geen verborgen agenda’s zijn.

Beleggers zijn op zoek naar eerlijke en betrouwbare informatie. Ze zijn op zoek naar een site waar zij hun vragen en hun twijfels kwijt kunnen en die er in alle openheid mee om zal gaan.

Ons beleid

Na een kort uitstapje ben ik in november 2008 begonnen met een blog. Ik zag dat in dat jaar beleggers veel geld hadden verloren. Dus dat moest en kon beter. Naast heldere analyses van de beurs kunt u op deze site ook tips tegenkomen hoe u beter kunt beleggen. Een voorbeeld daarvan is te kijken naar de kosten. Op 25 maart 2009 zijn wij officieel van start gegaan. Al gauw hadden veel partijen interesse om te schrijven voor De Kritische Belegger. Het idee van een echt onafhankelijke site sprak hen aan. Wij selecteren de columnisten kritisch en zullen niet iedereen toelaten. Voornamelijk werken wij met onafhankelijke partijen.

Daarnaast staan wij open voor kritiek en zijn we transparant. Ook stellen wij misstanden aan de kaak. Wat betreft onze adverteerders kijken wij of die partijen de benodigde vergunningen hebben.

Nieuwe initiatieven

Na een jaar hebben wij de layout van de site ingrijpend veranderd. Mijn mening is dat een site overzichtelijk moet zijn en gebruiksvriendelijk voor bezoekers.

Ook hebben wij een forum gelanceerd waar beleggers hun kennis en ervaringen kunnen delen. Ik moet zeggen dat ik zeer tevreden ben over de inbreng van forumleden. Ik weet uit ervaring dat bij een forum het al gauw verzand in ruzie en scheldpartijen. Op ons forum wordt u vriendelijk behandeld en is er kwalitatieve informatie te vinden.

Recent hebben wij een live chatbox opgezet waar bezoekers zonder in te loggen, direct kunnen praten over de beurs en andere zaken. De chatbox kunt u vinden aan de zijkant van het forum.

Uw steun

Voor de goede orde: wij hebben hier geen batterij aan medewerkers die de site bijhouden. Ik ben thans de enige redacteur. Ik acht daarom uw steun belangrijk. Als u deze site een warm hart toedraagt en waardeert zou ik het op prijs stellen als u ook een steentje bijdraagt. Dit kunt u doen middels:

 • een woord van dank uit te spreken op de site of het forum onder de artikelen van columnisten en forumleden
 • andere mensen te helpen via de reacties.
 • deze website aan te bevelen bij mensen die het nodig hebben zoals het plaatsen van links op andere sites en fora
 • een financiële schenking te doen. Mocht u dat willen, dan kunt u contact met ons opnemen of via deze link leest u er meer over: https://www.dekritischebelegger.nl/over-de-site/steun-deze-site/

Uw mening

Daarnaast waardeer ik het zeer als u ons helpt de site te verbeteren. Daarmee kunnen wij u beter van dienst zijn. Wilt u aub de onderstaande vragen beantwoorden.

1. Hoe typeert u deze site? Wat onderscheidt deze site van andere?

2. Wat vindt u van de artikelen?

3. Wat vindt u van de indeling en de lay-out?

4. Wat zijn uw suggesties en opmerkingen?

Hieronder kunt u reacties plaatsen en uw mening geven. Ook kunt u middels onze contactpagina reageren.

Alvast hartelijk dank voor uw medewerking. Ik dank ook al onze columnisten voor de prettige samenwerking en hun inzet.

Start met Automatisch Beleggen

Dit bericht delen
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

16 reacties op “Hoera! We bestaan 2 jaar !”

 1. Paul Rodenburg

  Beste Satilmis,
  Gefeliciteerd met het 2 jarig bestaan van dekritischebelegger!
  Wij van Darion hopen nog lang met je te kunnen samenwerken, de site is een frisse wind op beleggersgebied. Op persoonlijke titel ben ik ook zeer tevreden met de samenwerking en het podium dat de site mij bied om mijn ideëen te ventileren. Ga vooral zo door!
  Met vriendelijke groet,
  Paul Rodenburg en het team van Darion Capital Management

 2. Avatar

  hallo satilmis,

  mijn oprechte felicitatie met je site. staan heel veel goede artikelen op en
  soms kom je als belegger wel eens op mogelijkheden na het lezen van een artikel.
  mijn wens is dat deze site nog jaren op deze wijze op het internet mag blijven.

 3. Avatar

  Satilmis,

  Gefeliciteerd, nog vele succesvolle jaren en nog een lange en prettige samenwerking.

  Duco Frie
  Indexus – Experts in indexbeleggen

 4. Roger Broekhuizen

  Hai Satilmis,

  Gefeliciteerd van ons allen! Ik weet dat je keihard werkt om er een topsite van te maken. En jij weet, er is één site waar we ons zonder nadenken altijd achter blijven scharen: DeKB.nl Overvallen door drukte niet geschreven, but we’ll be back!

  Groetjes! Roger, Alain, Jeffrey, Frank.

 5. Avatar

  Beste Satilmis,

  Proficiat! Als kritisch technisch analist kan ik slechts enorme waardering uitspreken voor dit succesvolle initiatief en de goede intenties waarmee je beleggers hoopt ter zijde te kunnen staan. Je deed dat in het verleden met succes en slaagt hier opnieuw in. Het is voor mij een bewijs dat deze verjaardag met recht gevierd mag worden. Op naar de derde verjaardag en blijf kritisch!

  Edward Loef CFTe – Loef Technische Analyse B.V.

 6. Jasper Pool

  Beste Satilmis,
  Ik weet hoe hard je ervoor werkt om de site in de lucht te houden. Zeker als het om informatieverschaffing aan beleggers gaat is onafhankelijkheid ontzettend belangrijk.
  Nog vele jaren met DKB!
  Jasper

 7. Avatar
  willem vd bergh

  Beste Satilmis

  Als eenvoudige belegger is het best humor om je vermogen beheerder dwars te zitten met kritische vragen die je hier hebt opgedaan .
  Door mijn kritische vragen benaderen ze me geheel anders en hebt dat mede aan u en uw onafhankelijke visie te danken , wat bij mij een perfecte oplossing bleek te wezen omdat u zich heeft laten omringen door deskundige adviseurs,die zelfs bereid zijn om kritisch te kijken naar eigen adviezen en verder hulp aanbiedt .
  u mag beslist trots zijn op wat u bereikt heeft en zou zeggen nog vele jaren !!!

  willem

 8. Avatar

  Gefeliciteerd Satilmis…het beste bewijs voor het streven naar een onafhankelijke site is het gegeven dat je ‘open-minded’ bent en in staat om -out of the box- te denken (zo ervaarde ik dat in ons gesprek op de Dag vd Belegger).

  Wat ik vaker merk, is dat vele deskundigen volharden in hetgeen ze ‘specialist’ heeft gemaakt en menen dat 1+1=2…in beleggersland gaat het echter niet om wie er gelijk heeft (dat kan iedereen wel hebben), maar wie er gelijk krijgt…het draait om het vinden van het meest waarschijnlijke perspectief. In beleggersland zijn meer uitkomsten mogelijk bij 1+1…

  groet ivet

 9. Avatar

  Beste Satilmis,

  Ook in België heb je fans, jou site staat bij mij helemaal bovenaan als het op geloofwaadigheid aankomt.
  Zeker verder doen,
  vgr,
  Werner

 10. Avatar

  Beste Satilmis,

  Proficiat! Als actief belegger/trader in o.a.turbo’s en cfd producten kan ik uw informatie zéér waarderen.
  Ook Chel volg ik nauwlettend. voor mij is het erg belangrijk om vooral objectieve informatiete ontvangen, zoals die van u en b.v. Kees de Kort en andere analisten die zich niet laten beïnvloeden door emotie en de waan van de dag.
  Ga vooral zo door, ik ben een fan van u.
  m.vr.gr.
  Henk

 11. Avatar

  Beste Satilmis,

  Gefeliciteerd en nog vele jaren. Je vaart de juiste koers en ga zo door! De site heeft in ieder geval nog genoeg potentieel om te groeien en met jou inzet zal dat zeker gaan lukken. Chapeau!

  Mvg,
  Geert

 12. Avatar

  reactie op “onder045” : Als je de laatste twee jaar naar Kees de Kort hebt geluistert heb je niks kunnen verdienen de laatste 2 jaar. Daar zit nou het verschil: een goede macro-econoom is geen goede belegger. Too much information is ruination!!

 13. Avatar

  Hartelijk bedankt voor jullie reacties. Het sterkt ons in ons streven om
  beleggers op een onafhankelijke en deskundige manier van informatie te voorzien.

  Wij bieden onze lezers open en kritische informatie, een fris en onbevangen geluid en een andere kijk op beleggen.

  Daarbij is de hulp van onze bezoekers zeer welkom. Zij kunnen ideeën aandragen om de site beter te maken.

  Ook is het zeer welkom als zij een woord van dank uitspreken op de site of het forum onder de artikelen van columnisten en forumleden. Daarnaast kunnen zij andere bezoekers helpen via de reacties.

  U kunt tevens ons helpen door deze website aan te bevelen bij mensen die het nodig hebben zoals het plaatsen van links op andere sites en fora.

  Met uw steun maken wij er een zeer goede site van!

  Hartelijk dank!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *