Vermogensbeheer anno 21e eeuw

Indexbeleggen is een vorm van beleggen waarbij Trackers worden gebruikt om bepaalde indexen te volgen.

Trackers

Een Tracker volgt altijd een index, niet alleen aandelenindices, maar ook andere beleggingscategorieën zoals obligaties, vastgoed, grondstoffen, sectoren en regio’s.De keuze in Trackers is breed en gevarieerd; de introductie van Trackers heeft een schat aan beleggingsmogelijkheden onder handbereik van de particuliere belegger gebracht die voorheen niet mogelijk werden geacht. In slechts enkele transacties bouwen wij een goed gespreide portefeuille voor u op. De lage kosten dragen bij aan een hoger rendement en de goede spreiding aan een lager specifiek risico. De vereenvoudigde administratie is een welkome bijkomstigheid.

Een Tracker volgt een bepaalde index zonder dat wordt geprobeerd om een beter rendement te realiseren dan die specifieke index. Hoewel dat passief lijkt, is het dat niet; het vergt een expert om een passende Trackerportefeuille op te bouwen die goed rendeert. Daarvoor bent u bij Indexus aan het goede adres.

Beleggingsfondsen of Trackers. Wat kiest u?

Banken adviseren vaak om beleggingsfondsen aan te kopen. Op zich geen verkeerd advies aangezien beleggingsfondsen een brede spreiding bieden. Uit uitgebreid wetenschappelijk onderzoek blijkt dat meer dan 80% van de actief beheerde beleggingsfondsen de index niet kan bijbenen als het om resultaten gaat. 80%!!

Als u genoeg heeft van hoge beheerkosten, slechte performance en magere service dan is beleggen in Trackers bij Indexus zeker iets voor u. Ook als u niet houdt van ingewikkelde constructies en exotische namen in uw portefeuille waarover u weinig informatie kunt vinden, biedt beleggen met Trackers uitkomst.

Beleggingsomgeving voorgoed veranderd

Onze conclusie: U bent gemiddeld beter af met Trackers dan met een beleggingsfonds. Tegen deze achtergrond zal het u niet verbazen dat het kamp van de voorstanders van indexbeleggen blijft groeien en dat steeds meer beleggers ervoor kiezen om een groot deel van hun beleggingsportefeuille in te richten met Trackers. De komst van Trackers heeft de beleggingsomgeving voorgoed veranderd.

Indexus is vermogensbeheer anno de 21e eeuw!

Vanwege de vele voordelen die Trackers hebben op beleggingsfondsen legt Indexus zich toe op het beleggen van het vermogen van haar klanten in Trackers. De medewerkers van Indexus kennen de weg in het grote aanbod en stellen op basis van expertise een Trackerportefeuille samen die bij u past. Slimme beleggers kiezen daarom voor vermogensbeheer met Trackers.

Website Indexus
Meer informatie over Trackers, indexbeleggen en Indexus kunt vinden op: www.indexus.nl.

Indien u verdere informatie wenst over de dienstverlening van Indexus dan informeren wij u graag over de mogelijkheden.

Met vriendelijke groet,

Drs. Jochem Baalmann
DSI Beleggingsadviseur & DSI Financieel Adviseur
baalmann@indexus.nl
Bel ons voor meer informatie op 0800 – 22 88 222 of klik hier om informatie aan te vragen.

Dit is een advertorial. De insteek is wel om informatief te zijn.

3 gedachten over “Vermogensbeheer anno 21e eeuw”

 1. Beste Satilmis,

  Graag zou ik de essentiele verschillen willen weten tussen certificaten en etf’s.
  Kunt u daarover informatie verschaffen s.v.p.

  1. Beste Henk,

   Hierbij een antwoord. Mocht je meer willen weten mail mij dan op baalmann@indexus.nl.

   Een certificaat van een aandeel is vergelijkbaar met een aandeel doordat het verbonden is met een aandeel. Een certificaat volgt dit aandeel in de koerswaarde en ontvangt ook hetzelfde dividend als het onderliggende aandeel.

   Een Exchange Traded Fund (ETF), ook wel indexfonds of tracker genoemd, is een beleggingsfonds dat op de beurs verhandeld wordt en zo nauwkeurig mogelijk een onderliggende beursindex volgt. Een index is het gewogen gemiddelde van de onderliggende waarden, bij voorbeeld aandelen.

   Een certificaat is dus eigenlijk een pure kopie van een aandeel en een ETF is een kopie van een verzameling aandelen in een index.

   Jochem Baalmann

 2. Beste Jochem,
  Bedankt voor uw reactie echter is het mij (nog) niet helemaal duidelijk. Graag wil ik uw antwoord weten over de verschillen tussen de twee volgende types:
  A) een trackervoorbeeld Lyxor ETF commodities
  B) een certificaatvoorbeeld RICI certificaat
  Ik ben benieuwd naar uw uitleg, waarvoor dank.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.