Critivestor

Critivestor: Profiteren van wereldwijde  trends

Wilt u profiteren van de wereldwijde  trends en beleggen in  markten zoals Brazilië, Rusland, India en China en andere opkomende markten? Wilt u inspelen op ontwikkelingen in grondstoffen en aandelenmarkten? Dan is Critivestor wat voor u.

Reactie van een volger

Wij vroegen aan Frank, een tevreden abonnee van Critivestor, wat hij van de portefeuille vindt.

Mag ik uw mening over Critivestor vragen? Voldoet het aan uw verwachtingen. Wat vindt u ervan en kunt u het andere mensen aanraden?

Frank:

Mijn mening is positief. Het beantwoord aan de wens wereldwijd te beleggen op een wat offensieve wijze.

Als particulier (of als day-trader) die niet de mogelijkheden of kennis heeft om dit onderdeel zelf op de voet te volgen, zeker de opkomende markten, is dit een prima initiatief.

In de praktijk lees je zelf misschien e.a. over de betreffende markten en maak je zo goed als het kan een keuze en verdeling op dat moment. Het risico dat het daar dan bij blijft en niet actueel ingespeeld wordt op veranderingen in de markt is zeer groot.

Via deelname aan Crritivestor heb je toch zelf bewust de keuze gemaakt voor trackers, maar kun je meeliften met een professionele partij. Door de keuzes te volgen en gericht over de desbetreffende markten te lezen blijf je geboeid.

Belangrijke doelgroepen:

“gewone beleggers” die meer willen dan een statische portefeuille met (beleggings)fondsen
Actieve traders die voor het deel van de middelen die niet actief ingezet worden voor het traden een verantwoorde, ook nog steeds actieve, meer gespreide belegging kunnen opbouwen.

Ervaringen en opmerkingen

Hieronder mogelijke vragen:

Vraag: “Als ik kijk naar uw resultaat, dan had ik het liefste direct vanaf het eerste moment willen meedoen en willen instappen…!
Echter ik zoek geen portefeuille voor 10k en dus vraag ik me af of het verstandig is om een groot bedrag conform uw Critivestor portefeuille te gaan beleggen…”

Antwoord: Als we echter kijken naar het rendement sinds oktober 2011, dan bedroeg die ruim 35%, Daarnaast hebben we relatief weinig transacties gedaan. Ook hebben we in geen enkel jaar een negatief resultaat geboekt. Die 10.000 euro is een standaardbedrag. Het is echter veel gangbaarder om met 50.000 of 100.000 euro te werken. We hebben voor een laag bedrag gekozen omdat we het laagdrempelig willen houden.

“De nieuwsbrieven zijn heel erg kort, maar dat vind ik ook wel weer prettig: weinig omhaal van woorden en gewoon concreet waar het omgaat. Verder is mijn conclusie dat jullie qua rendement het goed hebben gedaan en dat ik daar zelf niet aan kan tippen!”

Resultaten

Hieronder ziet u de ontwikkeling van de portefeuille. Afgebeeld is het totale vermogen, dus de waarde van de portefeuille tezamen met het kasgeld.

Critivestor 7 november 2014
Critivestor 7 november 2014

(klik op grafiek voor een grotere figuur, opent in nieuw venster)

Startdatum: 1 oktober 2011

Rendement voor 2014: 7,70% (exclusief uitgekeerde dividenden).

Vermogen: 14.136 euro oftewel een rendement van 41,4% sinds 1 oktober 2011.

Het is belangrijk te weten dat deze goede prestaties exclusief dividend zijn. De beleggers die de portefeuille volgen ontvangen dit dividend (kan oplopen tot bijvoorbeeld 7,7 % ). Daardoor is hun rendement in werkelijkheid aanzienlijk hoger! Ook worden renteopbrengsten buiten beschouwing gelaten.

Het rendement werd behaald door minimale transacties dus door relatief lage kosten!

Wat is Critivestor?

Met Critivestor beleggen wij wereldwijd in aandelen,obligaties, grondstoffen etc met Trackers. Trackers worden steeds populairder ten koste van de ‘ouderwetse’ beleggingsfondsen. Het is een goedkope en effectieve manier van beleggen.

Kenmerken zijn:

-Beleggen voor de lange termijn met een offensieve insteek

-Gespreid beleggen met trackers zodat de kosten beperkt worden.

-Wereldwijd beleggen in de markten zoals China, Brazilië, India etc.

Voor wie is het geschikt?

Als u niet de hele dag de tijd heeft om de markten te volgen of gewoon niet wilt volgen, dan is Critivestor een mooie nieuwsbrief voor u. Wij beleggen voor de lange termijn met een offensieve insteek. Het aantal transacties voeren wij uit op basis de kansen in de markten.

Beleggers die zich abonneren kunnen elke week een update van de portefeuille verwachten. Daarnaast geven wij een wijziging van de portefeuille zo spoedig mogelijk door. U krijgt dus niet alleen de instap maar ook de uitstap te weten.

Abonnement

Wij vragen voor de nieuwsbrieven een bedrag van slechts 99 euro inclusief BTW NU VOOR 49 euro voor 3 maanden!

Daarmee kunt u een portefeuille volgen die wereldwijd gespreid is, bijgehouden door een ervaren vermogensbeheerder.  U krijgt dus elke week een nieuwsbrief met een update en ook als er een wijziging in de portefeuille plaatsvindt.

U kunt u aanmelden via de onderstaande formulier.

Disclaimer

De content is niet bedoeld als beleggingsadviezen. U heeft de vrijheid om het al dan niet op te volgen. Op alle content is onze disclaimer en Algemene voorwaarden van toepassing.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *