Valt Apple ook uit de boom?

Naast de ‘generaals’ van de Amerikaanse economie, de zogeheten FAANG-aandelen die qua marktkapitalisatie als leidend worden gezien, is Apple de volgende die capituleert zoals recent Facebook(Meta)?

De weekgrafiek van Apple laat aan aantal zaken optekenen zoals:

  • Mogelijk driedubbele top
  • Trend neerwaarts o.b.v. VG’s
  • Volumes groter bij daling dan bij stijging, lees toename verkoopdruk
  • Gann-nivo 182 gehaald
  • Parabolische stijging, die eindigt in tranendal

Het lijkt er inmiddels op dat AAPL de beurs als geheel overeind weet te houden maar hoe sterk is het ijs waarop zij balanceert?

Wel, bovenstaande argumenten in ogenschouw nemende is een voorzichtige houding m.b.t. positieve vooruitzichten meer dan gerechtvaardigd. Immers, het basisprincipe van Technische Analyse is de TREND. Hoewel zelfs een trend nooit 100% zonneklaar aangeeft wat te doen door kortstondige failures heeft de analist meerdere tools die de kwaliteit van een trend kunnen beoordelen.

Vandaag wil ik volumes onder de aandacht brengen want de analist wilt weten wat de balans is van kopers en verkopers teneinde de kwaliteit van de trend (of geen trend) te kunnen toetsen!

Want wat ziet u? Dat er forse verkoopdruk was bij breken van belangrijke items als VG en steunlijn! U ziet ook dat de sterke fase ertussen (juni t/m augustus) met matig volume tot stand kwam, wat de zwakte dus reflecteert want er was geen sprake van serieuze kooplust en is dan een belangrijke waarschuwing voor ophanden zijnde verandering in sentiment!

U ziet de Gann-nivo’s links in de labels afgebeeld en de Fibonacci-waarden over de gehele stijging vanaf 2019. Uitgaande van het plaatsen van de top zal er dus een correctie over…deze gehele stijging…plaatsvinden. De vraag is alleen, gebeurt het en/of hoe ernstig wordt het?

U ziet rechts de steunlijnen afgebeeld van zowel Gann -als Fibonacci. Onder afgerond 141 mag een versnelling van daling verwacht worden tot 113…en wie weet komen 56 en 34 uiteindelijk ook nog voorbij, gebaseerd op principe van parabolen waarover eerder geschreven!

Met de rode pijl heb ik aangegeven dat een SHORT-positie nu te overwegen valt.

Een korte update AEX: update beëindigd 2/11 14:00 uur

De AEX voldoet precies aan de verwachting zoals vorige week uiteengezet en heeft 675 als Gann-nivo bereikt inmiddels. Dit is een cruciaal kruispunt, logisch ook gelet op de FED-bijeenkomst vanavond! Let op, er is nog niets beslist qua richting, maar de neerwaartse vind ik wel favoriet! Steun mag verwacht worden op 619 en 574 ~ 563 als eerste richtpunten! Fingers crossed!

Twitter: @Marketwizard16

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.