Twee topaandelen voor de eindejaarsspurt !

“Vergeet niet om in september terug te komen” is een veelgehoord gezegde op de beurs”. Zelfs als dwaze beleggers een kopen-en-houden-benadering zouden kiezen, zou deze verklaring u eraan kunnen herinneren dat de eerste maand van de herfst een interessante maand kan zijn om aandelen te kopen .

Laten we met dit in gedachten een dwaze blik werpen op twee topaandelen die in de eindejaarsspurt mogelijk onevenredig zouden kunnen profiteren. Vincent Clock denkt aan twee aandelen met veel potentie.

Onthoud september: Top Etsy Share
Een van de eerste topaandelen die voor mij relevant kunnen zijn voor het gezegde “Vergeet niet om in september terug te komen” is dat van Etsy ($213,49) (NASDAQ: Etsy). Toegegeven, de e-commerce speler is recentelijk verzwakt. De aandelen corrigeerden immers fors door de relatief zwakke groei. In het tweede kwartaal stegen de inkomsten slechts met ongeveer 23% op jaarbasis.

Etsy zou in september een opwindende keuze kunnen zijn. Misschien niet omdat het derde kwartaal zwak blijft. Nee, maar vooral omdat het vierde kwartaal met het pre-kerstkwartier veelbelovend kan zijn. Als veel consumenten weer naar de e-commerce speler gaan om hun kerstinkopen te doen, zou de groei hier misschien weer kunnen aantrekken.

De Etsy-aandelen zijn dan ook een van de eerste e-commercespelers waar hij in september op focust. Dit zou ongetwijfeld een interessante periode kunnen worden voor dit groeiaandeel.

Mercadolibre: Vergelijkbare mix
Een tweede topaandeel waar Clock aan denkt is Mercadolibre ($1931,33) (NYSE: Mercadolibre). De mix is ​​in principe vergelijkbaar. Ook al gaat het niet per se om zelfgemaakte en handgemaakte goederen, maar om mainstream e-commerce met normale alledaagse goederen.

Mercadolibre is het toonaangevende e-commerceplatform in Latijns-Amerika. Dat zou kunnen betekenen: ook hier kan de pre-kerstbusiness een sterke groeimotor zijn. De omzetgroei is de laatste tijd echter allesbehalve zwak. De inkomsten stegen immers in deze periode met 102% op jaarbasis. Dit is zonder twijfel een sterke maatstaf.

Toch zou Mercadolibre op twee manieren kunnen profiteren. Ook de betalingsdienstaanbieder Mercado Pago zou kunnen profiteren van het hogere volume. Dit groeiverhaal kent immers twee trendpaarden met een sterke groei.

Misschien nog een keer: zowel Etsy als Mercadolibre zijn geen aandelen die alleen gekocht moeten worden vanwege de slogan Remember September. Zelfs niet voor de pre-kerst business. Deze twee topgroeiaandelen kunnen echter twee kansen zijn die momentum kunnen tonen. Ze hebben niet alleen een langetermijnperspectief, maar hebben nog veel potentieel en ruimte voor verdere groei.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.