Superbelegger-aandeel in cannabis

Warren Buffett wordt beschouwd als een van de meest succesvolle investeerders van onze generatie. Het nettovermogen van Buffett groeide van ongeveer $ 10.000 tot $ 82 miljard in ongeveer 65 jaar, waardoor zijn conglomeraat Berkshire Hathaway (WKN: A0YJQ2) aandeelhouders meer dan $ 400 miljard aan activa kregen. Buffett is al vijf decennia CEO van Berkshire.

Het interessante van Buffett is dat zijn beleggingsstrategie zo eenvoudig mogelijk is. Geen chique kaartsoftware, geen vijandige overnames en geen grote risico’s. In plaats daarvan richt het ‘Orakel van Omaha’, zoals het tegenwoordig wordt genoemd, zich op een handvol industrieën en sectoren die het heel goed begrijpt, en koopt het in bedrijven waarvan het gelooft dat het enorme en duurzame concurrentievoordelen heeft. Na de aankoop laat Buffett de tijd zijn werk doen. Immers de tijd is uw vriend. Sommige van de topaandelen van Berkshire Hathaway worden al meer dan 30 jaar aangehouden.

Cannabis Is Een Spectaculaire Groeimarkt

Bent u benieuwd welke aandelen kansrijk zijn? Wij hebben aandelen van vier bedrijven geselecteerd die kunnen profiteren van deze groeimarkt. In een rapport van 18 pagina’s leggen wij uit welke aandelen dit zijn en wat hun opwaarts potentieel is.

KLIK HIER om het rapport te bestellen.

Waarom investeert Buffett niet in cannabis?

Er zijn talloze Buffett-spreekwoorden en citaten, en een ervan zegt grofweg dat hij nooit zou investeren in onbewezen trends. Om die reden was het Orakel van Omaha, ondanks de snelle groei, niet noodzakelijk een fan van cannabis- en marihuanafondsen.

En dat is heel begrijpelijk. Cannabis valt onder verschillende wetten, afhankelijk van het land, de staat of zelfs de stad waar je je bevindt. Bovendien is er geen duidelijk bewijs dat cannabisbedrijven op de lange termijn succesvol kunnen zijn. Canada wordt momenteel geconfronteerd met een groot aantal regelgevingskwesties, terwijl afzonderlijke Amerikaanse staten met zeer hoge belastingtarieven kampen. Ondertussen gedijt cannabis van de zwarte markt in de VS en kan het ongelooflijk moeilijk zijn om de klant weg te leiden van de zwarte markt.

Buffett werd heel duidelijk over zijn opvattingen over cannabis. Eerder dit jaar werd Warren Buffett in een interview met Fox Business gevraagd naar de mogelijkheid van Coca-Cola (WKN: 850663) via een joint venture in de cannabisindustrie. Coca-Cola is een van de oudste bedrijven van Berkshire Hathaway en zit sinds 1988 in de portefeuille. Buffett’s eerlijke antwoord was: “Het zou een vergissing zijn voor Coca-Cola om deel te nemen aan de cannabisindustrie. Ze hebben een gezond imago en cannabis zou hen alleen maar schaden. ”

Deze mening gaat samen met de reden waarom hij zijn handen van de tabaksindustrie afhield, hoewel het zo winstgevend was. Buffett gelooft sterk in bedrijven die vertrouwde relaties met consumenten hebben opgebouwd, en het is veel te gemakkelijk voor bedrijven om hun reputatie te vernietigen.

Deze Buffett-aandeel heeft net $ 23 miljoen in cannabis gestoken

Daarom is het waarschijnlijk verrassend dat een kernholding van Buffett, Kraft Heinz (WKN: A14TU4 ), eind vorige week een investering van $ 23 miljoen in de cannabisindustrie heeft aangekondigd. Berkshire Hathaway heeft momenteel een belang van 26,7% in Kraft Heinz ter waarde van $ 9,2 miljard. Dit maakt het levensmiddelenbedrijf naar de zesde grootste holding in Buffett naar nominale waarde.

Vorig jaar richtte Kraft Heinz een venture capital-arm op met de naam Evolv Ventures om te investeren in opkomende technologiebedrijven om de voedingsindustrie te veranderen. Tot dusverre zijn er drie investeringen gedaan, waarvan $ 23 miljoen de meest recente voor de start van de cannabistechnologie.

Flowhub, gevestigd in Colorado, is een softwarebedrijf voor cannabiswinkels dat marihuanabedrijven helpt van zaad tot verkoop. Het helpt bij het volgen van de inventaris, zorgt ervoor dat bedrijven de naleving van de federale en / of staatswetten verzekeren, biedt point-of-sale software en andere business intelligence-gegevens die retailers nuttig kunnen vinden om de verkoop te verhogen. Kraft Heinz was een van de vijf investeerders in de recente financieringsronde.

Hoewel Buffett geen commentaar heeft gegeven op deze investering door Kraft Heinz, kan het zijn dat hij niet enthousiast is. Omdat, afgezien van de reeds genoemde reserveringen, Kraft Heinz 2019 een van de slechtst presterende aandelen van Buffett was. In februari schreef het bedrijf voor veel van de bekende merken $ 15,4 miljard aan activa; Het draagt ​​ook nog steeds ongeveer $ 30 miljard aan netto schuld en $ 36 miljard aan goodwill op de balans. Ik ben er vrij zeker van dat Buffett liever heeft dat Kraft Heinz en zijn risicokapitaal het geld efficiënter gebruiken.

Buffett is nu een cannabisinvesteerder, of hij het nu leuk vindt of niet

Hoewel hij het misschien niet wil, investeert Buffett nu in cannabis. Het punt is dat deze belichting al aanwezig was voordat Kraft Heinz vorige week zijn teen in de vijver doopte.

Buffett is zwaar geïnvesteerd in de financiële sector. Ongeveer 45% van het belegde vermogen van Berkshire Hathaway bevindt zich in banken, verzekeringsmaatschappijen, betalingsverwerkers en andere financieel georiënteerde bedrijven. Hoewel Amerikaanse marihuana op federaal niveau illegaal blijft, heeft dit de vier grote Amerikaanse banken – JPMorgan Chase, Bank of America, Wells Fargo en Citigroup – niet tegengehouden om basisbankdiensten te bieden in sommige Amerikaanse staten waar cannabis legaal is , Met uitzondering van Citigroup zijn deze banken de belangrijkste factor in de portefeuille van Berkshire Hathaway.

In 2017 publiceerde de publicatie ‘American Banker’ een rapport over medische marihuanabedrijven die tussen juni 2015 en september 2016 in Massachusetts actief waren. Hoewel kan worden gezegd dat de regels voor het verstrekken van basisbankdiensten aan cannabisbedrijven strenger waren dan nu, zou 34% van de in Massachusetts gevestigde medische cannabisbedrijven kunnen bewijzen dat ze een account hebben bij een Big Four-bank , En zelfs als deze rekeningen niet cruciaal waren voor deze fondsen, zou dit een culturele verandering kunnen betekenen.

Dus hoewel het orakel van Omaha zijn houding ten opzichte van marihuana niet zal veranderen, zal Berkshire’s portfolio waarschijnlijk de komende jaren van cannabis veranderen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.