Snelle groeiers maken pas op de plaats in 2022

Het nog prille 2022 is niet aardig geweest voor de techsector. Er lijkt een correctie gaande. Namen als Nvidia en Salesforce hebben het flink voor hun kiezen gehad. Wat ook blijkt, is de relatieve onkwetsbaarheid van de grote 5. Hun terugval is verwaarloosbaar. Als het om winstgevendheid gaat, dan lijkt die zich meer en meer te concentreren bij the big five.

Het zijn zondermeer slechte tijden voor de jonge snelgroeiende techbedrijven, waarvan de winstgevendheid nog in de toekomst ligt. The emerging Cloud index, bestaande uit 58 snelle software groeiers, is de afgelopen twee maanden met meer dan 25% gedaald.

Blijft het daarbij of zit er nog meer narigheid in het vat, waardoor deze snelle groeiers gedwongen zullen zijn een pas op de plaats te maken en hun groeiplannen even moeten laten voor wat ze zijn? Dat er best wat lucht uit de ballon mag, is duidelijk. The emerging Cloud index is sinds 2013 met meer dan 900% gestegen.

Beleggers moeten er in ieder geval serieus rekening mee houden, dat de groei van deze softwarebedrijven in 2022 lager gaat uitvallen. Het is aannemelijk dat bedrijven/klanten in 2021 veel investeringen naar voren hebben gehaald vanwege de gevolgen van de pandemie. Die maken nu waarschijnlijk een pas op de plaats.

Dat verandert echter weinig aan de onderliggende trends die het proces van digitalisering voortstuwen. Dan gaat het om zaken als the Cloud, online shopping en online werken of online entertainment.

Dat neemt niet weg, dat het voor sommige beleggers even slikken zal zijn als de recente dalingen niet zomaar weggepoetst worden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.