Rheinmetall: de koers stijgt maar door!

Trends kunnen vaak veel verder gaan dan beleggers in eerste instantie denken!” Een perfect voorbeeld hiervan is de huidige koers van het Rheinmetall-aandeel. Dit aandeel blijft maar groeien en is met een stijging van 66% in 2024 de absolute top onder de DAX-aandelen (zie bijvoorbeeld “HSBC Daily Trading” van 4 maart, 16 februari en 22 en 9 januari). Tijdens de huidige rally heeft het aandeel zijn hoogste koers ooit bereikt: 489,40 euro.

We hebben als De Kritische Belegger dit aandeel vroeg onder de aandacht gebracht. Abonneer u ook op onze nieuwsbrief zodat u niets hoeft te missen. KLIK HIER

Bollinger Banden

Het aandeel staat al weken boven de bovenste Bollinger Band (nu op 469,14 euro). Dit betekent dat de koers erg volatiel is. Beide zijn tekenen dat het aandeel op korte termijn misschien te snel is gestegen.

MACD Indicator

De MACD, een indicator die trends volgt, staat hoger dan ooit! Hoewel de huidige stijgende trend absoluut intact is, wordt het steeds belangrijker om uw geld goed te beheren.

Belangrijke steunzones

Het recente opwaartse gat bij 459,70/459,10 USD en de oude pieken rond 440 euro zijn de eerste belangrijke gebieden waar de koers zich zou kunnen terugtrekken. Dit betekent dat de koers mogelijk kan dalen tot deze niveaus. Beleggers kunnen hier hun winst nemen en hun positie verkleinen

Steun- en weerstandsniveaus Rheinmetall

Niveau Type Beschrijving
489,40 EUR Weerstand Alltime high
469,14 EUR Weerstand Bovenste Bollinger Band
459,70/459,10 USD Steun Eerste belangrijk steunniveau
440 EUR Steun Tweede belangrijk steunniveau

Conclusie

Hoewel de huidige stijgende trend van Rheinmetall absoluut intact is, wordt het steeds belangrijker om uw geld goed te beheren. Het is belangrijk om de ontwikkelingen goed in de gaten te houden en indien nodig op tijd maatregelen te nemen om (deel)winsten veilig te stellen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.