Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Reacties op ING-nieuws

Vanochtend maakte ING de grootste strategiewijziging in haar geschiedenis bekend. ING Groep gaat de bank- en verzekeringsactiviteiten volledig scheiden. Het bedrijf gaat in de komende 4 jaar de verzekerings- en asset managementactiviteiten verkopen, o.a. door introducties op de beurs. Dat heeft de onderneming vanochtend bekendgemaakt.

Ook zal ING Direct in de Verenigde Staten worden afgestoten. De verkoop moet rond 2013 afgerond zijn. De bank en verzekeraar geeft ook voor 7,5 miljard euro aan nieuwe aandelen uit om een deel van de ontvangen staatssteun af te lossen. Daarnaast neemt ING een last van 1,3 miljard euro.

Tegelijikertijd maakte ING de voorlopige resultaten over het derde kwartaal bekend. Het voorlopige onderliggende nettoresultaat komt waarschijnlijk uit op 750 miljoen euro.

Het aandeel ING daalt maandag sterk in reactie op de aankondiging van een claimemissie om een deel van de staatssteun snel af te betalen en de afsplitsing van de verzekeringstak, de vermogensbeheertak en een deel van de bankactiviteiten op last van de Europese Commissie.

Reacties

SNS Securities

Het nieuws van ING is al met al positief, zegt analist Maarten Altena van SNS Securities. De focus op een bank vermindert de strategische onzekerheid. De terugbetaling van de kapitaalinjectie werd heronderhandeld met de Nederlandse staat, en de kwartaalresultaten zijn beter dan verwacht. De extra kosten voor de Alt-A-steun van netto EUR1 miljard zijn lager dan de EUR1,7 miljard die de analist had verwacht. SNS heeft het reduce-advies en koersdoel in heroverweging genomen.

Bank of America Merrill Lynch

Deze stappen zijn min of meer in lijn met waar de markt op rekende, zegt analist Frank Stoffel van Bank of America Merrill Lynch, terwijl de voorzieningen voor slechte leningen in het derde kwartaal lager zijn dan verwacht. De analist rekende dan ook op een positieve koersreactie. Hij rekende op een positieve koersreactie.

KBC

KBC verlaagt koersdoel van ING Groep van 11 naar 8 euro. Er zijn nog steeds onzekerheden in de overgebleven bankactiviteiten. Het afstoten van de verzekeringstak in 2013 zal de winst drukken en de claimemissie zal leiden tot aandelenverwatering. De bank noemt ook de extra kosten die gepaard gaan met de Alt-A portefeuille. Daarnaast kunnen de opbrengsten uit de verkoop van de verzekeringstak tegenvallen waardoor dit resultaten van de overgebleven bankactiviteiten drukt.

Het aandeel noteert omstreeks 10:45 uur 9,7% lager op 10.53 euro

Start met Automatisch Beleggen

Dit bericht delen
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

3 reacties op “Reacties op ING-nieuws”

 1. Avatar

  ING zal na deze afslanking jaren niets zijn.Slechts een bank en met de toekomstige renteverhogingen,zal ING ook nooit meer worden een veredelde NIBC.De koers gaat terug naar EUR. 7,= en zal een lange periode zo blijven.Wat zeggen ze ook alweer? “Hoogmoed komt voor de val”?

 2. Avatar

  Beste Menno,

  Ik wil graag argumenten horen bij uw mening. Want de feiten tonen precies het tegenovergestelde aan.

  Ik heb het jaarrapport van Nationale Nederlanden niet bij de hand.. maar anders konden er een paar simpele rekensommetjes gemaakt worden, waardoor menig mens weer ing aandelen zal kopen.

  ING stoot NN af middels verkoop of beursgang, hoe dan ook ING krijgt hier voor een heleboel geld, vele miljarden! Met dat geld kunnen ze de staatssteun aflossen, eigen aandelen terug kopen, reorganiseren, overname… kortom een zeer bright perspectief, vooral nu ING zich gaat concentreren op bankieren, weet ik wel wie mijn huisbankier wordt! niet voor niks 9% omhoog, + verhoogde adviezen.

  Ik heb ing inmiddels weer bij mijn portefeuille gevoegd. De val is voorlopig geweest, een correctie zal plaats vinden.

 3. Avatar

  In mijn ogen is ING een marktspeler die groot wilde worden door mee te doen met de Amerikaanse en Engels grootbanken.Door weer terug te gaan,het zogenaamse Back tot Basic principe,geven zij al aan dat ING zich meer zal gaan richten op het traditionele bankwezen in de Benelux.In mijn ogen is dit al een verdringingsmarkt,dus marges zullen in de toekomst kleiner worden.

  Ook was de verzekeringstak een mooie commerciele mogelijkheid tot het uitbreiden van de diensten bij deze particuliere en zakelijke markt,immers op alle polissen onder de vlag van (oud) Postbank, RVS en NN, staat het logo van ING.Deze herkenbaarheid bij de klant zal verdwijnen,waardoor voor de consument het raakvlak van ING enorm verkleint zal gaan worden.

  Die 9% stijging is slechts veroorzaakt door de kopers die de eerste dagen van deze week het aandeel met veel verlies van de hand hebben gedaan,en zo hopen dat,dit zeer cyclische aandeel,bij een verdere stijging van de AEX (wat is niet denk),enorm zal stijgen.

  Laat ik wel zeggen dat ik het enorm jammer vindt hoe het nu gaat met ING,maar door wanbeleid en jacht naar hogere winsten heeft ING zich lelijk in de vingers gesneden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *