Rational heeft een bodem gezet

In de dynamische wereld van beleggen is het essentieel om op de hoogte te blijven van de laatste markttrends. Deze week richten we onze aandacht op een bijzonder aandeel: Rational.

Rational AG is een Duitse onderneming die gespecialiseerd is in de ontwikkeling en productie van professionele keukenapparatuur. Het bedrijf werd opgericht in 1973 en heeft zijn hoofdkantoor in Landsberg am Lech.

Rational is vooral bekend om zijn iCombi Pro, een combi-stoomoven die het mogelijk maakt om voedsel snel en efficiënt te bereiden. De iCombi Pro wordt gebruikt door restaurants, hotels, cateringbedrijven en andere professionele keukens over de hele wereld.

In 2023 had Rational een omzet van €1,3 miljard en een nettowinst van €160 miljoen. Het bedrijf heeft ongeveer 2.500 medewerkers in dienst.

Analyse van de Markt

Elke week analyseren we de 160 Duitse standaardwaarden uit DAX, MDAX en SDAX met behulp van zeven verschillende indicatoren. Deze week heeft onze analyse een interessant aandeel naar voren gebracht: Rational. Dit is een aandeel dat we niet elke week bespreken in de “HSBC Daily Trading”, wat de waarde van onze objectieve analyses onderstreept.

Technische Analyse

Vanuit technisch oogpunt heeft het Rational-aandeel veel te bieden. De koersontwikkeling van de afgelopen twee jaar kan worden geïnterpreteerd als een grote, onderste omkering. Dit is een positief teken in de technische analyse, wat suggereert dat het aandeel een opwaartse trend kan hebben.

Toekomstige Voorspellingen

Het berekende vervolgpotentieel van het aandeel, afgeleid van de hoogte van de bodemvorming, wordt geschat op ongeveer 300 EUR. Op lange termijn zou dit zelfs voldoende kunnen zijn om het vorige all-time high van augustus 2021 bij 1.033,50 EUR te bereiken. Op weg naar dit recordniveau markeren de hoogtepunten rond 900 EUR een belangrijk tussendoel.

Conclusie

Hoewel er een positieve trend is, moeten beleggers waakzaam blijven. Het is belangrijk om de top van augustus 2022 bij 683,50 EUR niet meer te onderschrijden om de trendomkeer niet in gevaar te brengen. Hoewel het Rational-aandeel een potentieel gunstige investering kan zijn, herinneren we beleggers eraan om hun investeringen zorgvuldig te overwegen en te monitoren.

Bron: HSBC

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.