Morgan Stanley verwacht dat Apple meer dan 20% zal stijgen

Volgens zakenbank Morgan Stanley moeten beleggers de kortetermijnproblemen van Apple (NASDAQ: AAPL ) achter zich laten om sterke katalysatoren aan de horizon te zien . De bank verhoogde het koersdoel met $ 5 tot $ 180, wat een stijging van 23,4% impliceert vanaf de slotkoers van donderdag.

“Als we verder kijken dan de korte termijn, zien we de komende 12 maanden een reeks katalysatorrijke gebeurtenissen die door investeerders worden onderschat, waaronder de heracceleratie van iPhone en servicegroei. , record brutomarges, twee nieuwe productlanceringen en het potentieel introductie van een iPhone-abonnementsprogramma”, aldus de Amerikaanse bank.

Uitdagingen op korte termijn zijn onder meer afnemende trends in consumentenelektronica-uitgaven, een moeilijke economische situatie, tegenwind in vreemde valuta, productietekorten voor iPhones en aanhoudende Covid-beperkingen. Deze uitdagingen zouden Apple in het eerste jaar van dalende inkomsten en winst per aandeel sinds 2019 kunnen duwen.

Ondanks vragen over het succes van de iPhone 14-serie, zei de bank dat de opgekropte vraag er naar verwachting voor zal zorgen dat de verzendingen tegen het fiscale jaar 2024 opnieuw zullen versnellen en de verwachtingen zullen overtreffen. Dit cijfer houdt rekening met het potentieel voor een voorzichtig alternatief voor de cyclus als de economie verzwakt.

Verwacht wordt dat nieuwe iPhones-verkopen in fiscaal 2023 met 9% zullen dalen – de grootste jaar-op-jaardaling sinds 2019 – als gevolg van aanbodtekorten en dalende vraag.

De dienstenactiviteiten van Apple zullen naar verwachting in de fiscale jaren 2023 en 2024 terugkeren naar een dubbelcijferige omzetgroei, aldus de bank. Deze prestatie zal deels te danken zijn aan een hernieuwde versnelling van de appstore-populariteit, prijsstijgingen en het afnemen van tegenwind in vreemde valuta.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.