Koers TomTom stort in

De koers van het aandeel TomTom staat vandaag ruim 16% lager na de bekendmaking van de cijfers. De navigatiemaker verwacht dat de winst en omzet in 2012 verder zullen dalen, door een verdere afname van de vraag naar losse navigatiekastjes en ondanks verdere groei bij de overige producten en diensten.

In het vierde kwartaal van 2011 boekte het Amsterdamse bedrijf een 77% lagere nettowinst van EUR11,9 miljoen, door een omzetdaling van 40% in het consumentensegment.

Hedgevestor,  onze hedgefonds portefeuille die bestaat uit individuele aandelen heeft dit aandeel getipt als een short kandidaat, dat wil zeggen, dat je in kon spelen op een daling.

De koers stond ten tijde bij het shorten op 4,51 euro. Omstreeks 11.40 uur noteert TomTom 16,4% lager op 3,68 euro. Hedgevestor staat dus op een winst van ruim 18,4% op dit aandeel.

Hedgevestor

We zijn aan begin van dit jaar gestart met Hedgevestor, een hedgefonds portefeuille die bestaat uit individuele aandelen. Wij hebben een succesvolle vermogensbeheerder en een professionele handelaar bereid gevonden deze voor ons bij te houden. Jasper gelooft in duidelijkheid en alle posities worden dan ook beargumenteerd.

Een hedge fonds heeft als doelstelling om in zowel opgaande als neergaande markten een positief rendement te behalen. Dit betekent dat een hedge fund een absoluut positief rendement nastreeft, onafhankelijk van alle kuren van de aandelenmarkt.

De portefeuille wordt geleidelijk opgebouwd.  Elke positie wordt fundamenteel en technisch toegelicht. U krijgt inzage in de motieven en kunt de portefeuille schaduwen zonder de traditioneel aan hedgefondsen verbonden kosten : 2 procent beheer fee & 20 performance fee. Hedgevestor volgen is dus gratis.

Resultaten

De portefeuille staat nu op een mooie winst van 3.811 euro oftewel een rendement van 3,81%. In januari stond de teller nog op 1,48%.

Voor een overzicht van de resultaten zie  https://www.dekritischebelegger.nl/forum/aandelen/hedgevestor/page/4#post-8056.

Volgen

Bent u geïnteresseerd in het beleggen in individuele aandelen en heeft u niet dagelijks de tijd om de beurs te volgen, dan is Hedgevestor wellicht wat voor u. Er wordt gestreefd naar een absoluut positief rendement.

U kunt Hedgevestor gratis volgen op https://www.dekritischebelegger.nl/forum/aandelen/hedgevestor.

Ook kunt u de portefeuille per e-mail volgen. Dit kunt u doen door u aan te melden als forumlid.  Plaats vervolgens een reactie in het draadje https://www.dekritischebelegger.nl/forum/aandelen/hedgevestor waarbij u kenbaar maakt dat u de updates van de portefeuille per e-mail wilt ontvangen.

Vergeet niet een reactie te plaatsten op : 

https://www.dekritischebelegger.nl/forum/aandelen/aanvraag-hedgeinvestor

Daarnaast kunt u het forum volgen op Twitter:  http://twitter.com/Beursforum

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.