Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Gat in de markt!

Het duurzaam opwekken van stroom is letterlijk ‘hot’ in een markt die nog maar net zijn opgaande trend heeft ingezet. Maar met duurzame energie blijven we afhankelijk van Moeder Natuur. ’s Avonds en ’s nachts is er geen zon en ligt de energieproductie van zonnepanelen stil. En soms staat er voor windenergie te veel wind, een andere keer te weinig of heerst zelfs windstilte. Dus wat is de oplossing? Heel eenvoudig: het opslaan van stroom! Een tendens die u als belegger niet mag missen!

Wij hebben voor u 5 aandelen geselecteerd in deze specifieke sector. U kunt deze tip als belegger kosteloos van ons ontvangen.

>>> VRAAG HIER NU KOSTELOOS AAN <<<

Energieopslag
Volgens het Britse bedrijf IHS Markit is er aan energieopslagcapaciteit, door middel van batterijen, een nieuwe mijlpaal bereikt: het wereldwijde pijpleidingennetwerk voor energieopslag bereikte 3,4 GW in het eerste kwartaal van 2017. Dit komt neer op een verdubbeling van het afgelopen jaar. Deze snelle toename versterkt de grote groei, die toch al in deze tak van industrie wordt voorspeld voor de komende jaren, volgens IHS Markit.


ABB is de koploper in het ontwikkelen en verbeteren van producten en systemen, en het oplossen van energie- en rendementsvraagstukken.

Een groot deel van de mondiale toename van 390 MW aan pijplijncapaciteit, kwam door het aankondigen van nieuwe projecten in China en Australië. Voor het eerst in de historie van energietoeslag was Azië goed voor meer dan een derde van het wereldwijde pijpleidingennetwerk. Dit onderstreept nog eens de importantie die China, Australië, Zuid-Korea en India gezamenlijk hebben in de markt.

Pijplijncapaciteit in EMEA (Europa, het Midden Oosten en Afrika) steeg met een bescheiden 30 MW in het eerste kwartaal van dit jaar. Dat is toch een aanzienlijke vertraging ten opzichte van het vierde kwartaal 2016.  Toen werd meer dan 400 MW groei gerealiseerd, voornamelijk als gevolg van aangekondigde projecten in het Verenigd Koninkrijk. In tegenstelling tot de sterke groei in Azië’s pijplijncapaciteit, verminderde het pijpleidingennetwerk op het Amerikaanse continent.

De nieuwste data weerspiegelen ook de toenemende acceptatie van batterijen – waar zonne-energie mee wordt opgeslagen – voor toepassingen op langere termijn. Projecten van energieopslag door middel van batterijen worden steeds meer ingezet om zogeheten ‘piek capaciteit’ te leveren: zoals recent in Californië waar energie onmiddellijk kon worden aangewend om de verliezen te compenseren door het Aliso Canyon gaslek. Ook de successen van batterijopslag en -capaciteit in het Verenigd Koninkrijk bewijzen dit.

Deze trends in de markt wijzen op een divergentie van lange termijn energieopslagtechnieken door batterijapplicaties, die eerder door korte termijn methodes werden gedomineerd.
IHS Markit ziet nu ook de economische voordelen van energietoepassingen door het grootschalig inzetten van opslagbatterijen. Het vermogen van de batterijen voor een breed scala aan toepassingen is van cruciaal belang voor de toekomstige groei van de markt.

Wij hebben voor u 5 aandelen geselecteerd in deze specifieke sector. U kunt deze tip als belegger kosteloos van ons ontvangen.

>>> VRAAG HIER NU KOSTELOOS AAN <<<

Disclaimer: Bovenstaand artikel is geen professioneel beleggingsadvies en het is ook geen uitnodiging om te gaan beleggen. Beleggen brengt kosten en risico’s met zich mee. Beleggen in aandelen, valuta, opties en futures brengt hoge mate van risico’s met zich mee, derhalve zijn ze niet geschikt voor elke type belegger. U kunt een deel of volledige inleg verliezen. Overleg met een deskundige voordat u besluit om te investeren in deze instrumenten. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. Het artikel is louter de persoonlijke mening van de auteur. De auteur heeft geen positie in bovengenoemde aandelen/producten. RendabelBeleggen.nl en zijn columnisten, schrijvers en analisten aanvaarden geen aansprakelijkheid voor eventuele schade die geleden wordt als gevolg van het gebruik van gegevens, suggesties of ideeën verstrekt door of namens RendabelBeleggen.nl via één van zijn websites.

Bron: Rendabel beleggen

Start met Automatisch Beleggen

Dit bericht delen
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *