Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Einde van een tijdperk

Het kan verkeren! De zeer bejubelde Ceo Adam Neuman van het al evenzeer bejubelde WeWork is door de achterdeur vertrokken. De beursgang van WeWork is op de lange baan geschoven. Niemand geloofde nog in de waardering van $ 47 miljard.

Dit is m.i. geen op zichzelf staande gebeurtenis. Het past in een trend. Alom bewonderde unicorns met torenhoge waarderingen, zoals Uber, Lyft en Spotify, maken sinds hun beursgang zware tijden door. De aandelenkoersen zijn dramatisch gedaald. De markt kijkt blijkbaar heel anders aan tegen hun ‘ disruptieve technologie, dan private financiers eerder deden.

Voor hen was niets te dol en geld was er volop en bijna gratis. Voor de markt gelden blijkbaar eerder de vernietigende woorden van de oprichter van Oracle, Larry Ellison. Hij omschreef WeWork en Uber als nagenoeg waardeloos.

Een dure les lijkt opnieuw geleerd: iets wat nieuw is en/of disruptief, hoeft niet langer samen te vallen met euforische waarderingen. Enig zicht op winstgevendheid is ook zo gek nog niet. Dat laatste waren sommige geldschieters vergeten.

Start met Automatisch Beleggen

Dit bericht delen
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *