Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Driepoot long op Twitter

Twitter is een Amerikaans Social Mediabedrijf dat in maart 2006 werd opgericht. Twitter heeft inmiddels meer dan 300 miljoen actieve gebruikers, waarvan 82% via mobiele applicaties actief is. Donderdag 9 februari rapporteert Twitter voorbeurs de vierdekwartaalcijfers alsmede de jaarcijfers. De fundamentele analyse desk van OptieAcademy heeft de volgende kengetallen gevonden.

Kengetallen:

– Marktkapitalisatie: $12 miljard.

– Omzet: $2,5 miljard.

– Netto-winst (EBITDA): -$137 miljoen.

– Dividendrendement: n.v.t.

– Koers/winst-verhouding (forward): 28,8.

– Aantal werknemers: 3.860.

– PEG (koers/winst/groei)-ratio: n.v.t.

De ‘PEG ratio’ wordt berekend door de koers/winst-verhouding te delen door het groeipercentage van de winst-op-jaarbasis. Stelregel: hoe lager de ‘PEG-ratio’, hoe beter.

Technische Ichimoku Cloud Analyse Twitter

De koers van Twitter zakte in oktober ruim 35% nadat Salesforce in navolging van Google en Disney aangaf geen interesse te hebben om Twitter over te nemen. Twitter kreeg pas rond $16 weer vaste voet aan de grond en consolideerde de afgelopen 4 maanden boven dit niveau. Hoewel we een test van het dieptepunt van eind vorig jaar rond $16 niet uitsluiten, zien we zeker stijgingspotentieel richting $18,50.

Op dagbasis is er onlangs een ‘golden cross’-koopsignaal gegenereerd. Bij een koers van $17 zijn de voortschrijdende gemiddelden Tenkan Sen-lijn (rood) en de Kinjun Sen-lijn (blauw) elkaar positief gekruist. Het is evenwel niet zo fraai dat de koers nog aan de onderkant van de Ichimoku Cloud (hier de roodgestreepte wolk) beweegt

Steun kunnen we vinden op $16,41 en weerstand ligt op $18,32. Wij vinden het een mooi moment om in te spelen op een koersstijging met een driepoot long.

Steun- en weerstandsniveaus
Eerste steun: $16,41.
Tweede steun: $16,16.
Eerste weerstand: $18,32.
Tweede weerstand: $19,84.

Inspelen op een stijgende koers van Twitter met Driepoot Long

We spelen in op een stijgende koers van Twitter met het kopen van een driepoot long met februari-opties:

Transactie:
Kopen (Open Buy):    1 TWTR FEB17 17 Call @ $0,79 (betalen).
Schrijven (Open Sell):    1 TWTR FEB17 18,50 Call @ $0,35 (ontvangen).
Schrijven (Open Sell):    1 TWTR FEB17 15 Put @ $0,25 (ontvangen).

Toelichting

Totale investering: $19
We reiken een driepoot long aan met februari -series. Per saldo bedraagt de investering $79-$35-$25=$19. Verlies wordt geleden bij een expiratiekoers onder het break-even-point van $17,19 (uitoefenprijs gekochte call + betaalde premie). Als u het risico van een (forse) daling te groot vindt, dan kunt u desgewenst nog 1 lagere put eronder kopen als dekking. Dit kost uiteraard geld, wat ten koste gaat van het rendement. Daarom kopen wij ervoor dit niet te doen.

Risico onder expiratiekoers $15
Het risico ligt duidelijk aan de onderkant (vanwege een potentiële afnameplicht) bij een koersdaling onder $15. Wij vinden dit risico acceptabel, want rond $16 ligt een stevig steunniveau. Wel is er een margin nodig vanwege de geschreven put.

Maximale winst bij expiratiekoers boven $18,50
De maximale winst bedraagt $131 bij een expiratiestand op of boven de $18,50.

Verlies bij koersdaling onder uitoefenprijs put
Voor iedere geschreven put optie loopt het verlies met $100 per dollar-daling op vanaf een koers onder $15. Op een expiratiekoers van bijvoorbeeld $14 bedraagt het verlies dan $119.

Als u het risico van de sec geschreven put optie te groot vindt, dan kunt u uiteraard ook een lagere put onder de geschreven put kopen om het risico te limiteren. Dit gaat uiteraard wel ten koste van het rendement.

Altijd stop-loss hanteren
We adviseren altijd om een stop-loss te hanteren, oftewel bepaal een niveau waaronder u beslist de geschreven put optie terugkoopt, om zo uw risico te beperken. Dat kan zijn door een (mentaal) stoploss-niveau te bepalen, bijvoorbeeld bij een doorbraak van het steunniveau rond $16.

U hoeft de gehandelde opties uiteraard niet tot het einde van de looptijd aan te houden. U kunt iedere beursdag altijd uw opties sluiten, mocht uw visie opeens veranderen.

Disclaimer

Het OptieAcademy-team heeft een positie in TWTR. Posities kunnen wijzigen al naar gelang de marktomstandigheden. Volgers van onze Optie Aanbevelingen-portefeuilles worden uiteraard op de hoogte gesteld van de mutaties van posities die in deze portefeuilles worden ingenomen danwel gesloten. De auteurs leveren bijdragen op persoonlijke titel. De informatie op deze website is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Bron: http://optieacademy.nl/

Start met Automatisch Beleggen

Dit bericht delen
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *