Digitalisering biedt beleggers kansen

De digitale revolutie is krachtiger dan alles wat we ooit hebben gekend. Bedrijven die profiteren van nieuwe technologieën zoals big data profiteren van de megatrend van digitalisering. Dit schept kansen voor beleggers.

Het koffiezetapparaat zet zelfstandig koffie en de stofzuigrobot glijdt door het huis: digitalisering maakt het leven aangenamer. Wat sciencefiction een paar decennia geleden was, is vandaag realiteit. Zelfs alledaagse objecten zijn nu genetwerkt.

De stoommachine, elektrische stroom en de introductie van informatie- en communicatietechnologieën hebben het leven in de eerste drie industriële revoluties fundamenteel veranderd. In de tussentijd is een vierde revolutie aan de gang met digitalisering. Het heeft meer effect op economie en de samenleving dan de vorige technologische revoluties, De informatie-technologie in de jaren 2000 zorgde voor een hogere wereldwijde groei van 0,6 procent per jaar. Kunstmatige Intelligentie (KI) zou tot een veel hogere groei kunnen leiden. Deskundige schatten het effect in op 1,2 procent per jaar hogere wereldwijde economische groei tot 2030.

 

Kunstmatige intelligentie kan de wereldeconomie een grotere productiviteitstoename geven dan de stoommachine en het internet samen. Percentages vertegenwoordigen een getriggerde BBP-toename.

Beleggen in Kunstmatige Intelligentie

Volgens veel analisten gaat kunstmatige intelligentie (KI) de economie en samenleving ingrijpend veranderen. U kunt meeliften op deze trend. Wij hebben het rapport ‘Beleggen in Kunstmatige Intelligentie’ opgesteld. Die kunt u hier bestellen: KLIK HIER

Digitalisering is gebaseerd op een verscheidenheid aan technologieën. Velen hebben hun volledige potentieel nog niet gerealiseerd. Een voorbeeld is omgaan met big data, de massa ongestructureerde informatie die dagelijks wordt verzameld. Bedrijven leren gewoon om grote hoeveelheden gegevens te interpreteren en de juiste conclusies te trekken voor hun bedrijf. Klikken op websites of zoekgeschiedenis geven bijvoorbeeld aan welke doelgroep een bepaald product vooral vaak wordt gekocht.

Big data kunnen worden gebruikt om KI te maken: met behulp van algoritmen en voldoende informatie kunnen systemen worden gemaakt die zelfstandig gegevens analyseren, leren en erop reageren. AI wordt al gebruikt in alarmsystemen of in financiële investeringen, zogeheten chatbots zijn een onmisbaar onderdeel van de klantenservice van veel bedrijven.

Verdere belangrijke technologieën voor digitalisering zijn robotica en automatisering. Leermachines beheersen bijvoorbeeld steeds complexere taken in fabrieken.

Beleggers kunnen profiteren van de vierde industriële revolutie. Bedrijven die technologieën als big data, AI en robotica gebruiken of aanbieden, hebben grote groeimogelijkheden. Deze zouden de komende jaren moeten worden gebruikt.De onzekere effecten op de bedrijfswinsten maken het noodzakelijk als belegger de goede aandelen te selecteren. Wij hebben een rapport opgesteld die u kunt bestellen: KLIK HIER

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.