Delivery Hero: kansen voor beleggers

Delivery Hero AG is een toonaangevende wereldwijde online bezorgdienst, actief in meer dan 40 landen. Het bedrijf biedt een breed scala aan bezorgopties, variërend van maaltijden tot boodschappen en andere dagelijkse benodigdheden. Delivery Hero streeft ernaar de eerste keuze te zijn voor consumenten wereldwijd door snelle en betrouwbare leveringen te garanderen. De onderneming investeert voortdurend in technologie en innovatie om de efficiëntie van haar leveringsnetwerk te verbeteren en nieuwe markten te betreden.

Inleiding

Sinds begin 2021 hebben de aandelen van Delivery Hero een moeilijke marktfase doorgemaakt, waarbij de koers daalde van 145 euro naar minder dan 15 euro. Sinds september begint zich echter een bodemformatie af te tekenen.

Technische Analyse

In termen van technische analyse neemt deze formatie de vorm aan van een omgekeerde schouder-hoofd-schouderformatie, gekenmerkt door de dieptepunten op 21,73 euro, 14,92 euro en 24,27 euro. Om de lagere omslag te voltooien, is echter nog steeds een doorbraak boven de recente hoogtepunten van ongeveer 34 euro nodig.

Trendomkeer en Potentieel

De huidige trendomkeerambities worden bevestigd door een zeer hoog tijdsbestek. Op kwartaalbasis presenteert de koers een klassiek ‘hamer’-omkeerpatroon. Als dit patroon slaagt, kunnen investeerders beloond worden voor hun geduld met een potentieel koersdoel van ongeveer 19 euro.

Belangrijke Mijlpalen

Op weg naar het benutten van dit potentieel vormt het hoogtepunt van juli 2023, op 43,96 euro, een belangrijke mijlpaal. Bij een afgeronde hoofd-schouderformatie fungeert het langetermijngemiddelde van de afgelopen 38 weken, momenteel op 26,46 euro, als neerwaartse stop loss.

Type Prijs (in euro)
Huidige koers 29,18
Steun 1 24,27
Steun 2 21,73
Steun 3 14,92
Koersdoel 1 34,00
Koersdoel 2 43,96
Langetermijngemiddelde (neerwaartse stop loss) 26,46

Conclusie

Delivery Hero bevindt zich op een cruciaal punt, waarbij technische indicatoren wijzen op een mogelijke trendomkeer. Beleggers die geduldig zijn geweest, kunnen mogelijk profiteren van een aanzienlijk opwaarts potentieel als de koers door de kritieke niveaus breekt. Het langetermijngemiddelde biedt een belangrijke steun, wat verdere dalingen kan beperken.

Bron: HSBC

Tradingstrategie Delivery Hero (DEH) gebaseerd op technische analyse

De analyse in het artikel wijst op een mogelijke trendomkeer voor Delivery Hero (DEH) na een lange daling. De grafiek toont een omgekeerde schouder-hoofd-schouderformatie met dieptepunten op EUR 21,73, 14,92 en 24,27. Bevestiging van deze formatie en een doorbraak boven de recente hoogtepunten van rond EUR 34 kunnen wijzen op verdere koerswinst.

Strategie:

Koop: Wacht op een bevestiging van de omgekeerde schouder-hoofd-schouderformatie door een koers boven EUR 34.
Stop-loss: Plaats een stop-loss order net onder het langetermijngemiddelde van EUR 26,46.
Koersdoel: Streef naar een koersdoel van EUR 19,00 bij bevestiging van het ‘hamer’-patroon op kwartaalbasis.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.