Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

De dotcomgekte lijkt terug!

Is de dotcomgekte van de beginjaren van deze eeuw terug? Je zou het bijna gaan denken. Afgelopen week ging Airbnb naar de beurs en binnen een dag verdubbelde de marktkapitalisatie naar $ 84 miljard.

Die explosie verontrust beleggers die de dotcomcrisis van 2000 hebben meegemaakt. Ook toen explodeerden koersen van bedrijven, zoals Palm. Wie kent het bedrijf niet?!

De gekte lijkt gedreven door de particuliere belegger. Die wil zijn stukje van de technologietaart. ook dat ruikt erg dotcom. De belegger denkt bovendien dat hij wordt beschermd door het beleid van centrale banken.

Dat heilig vertrouwen maakt dat waarderingen weer door het dak gaan. Dat maakt de professionele belegger weer zenuwachtig. Ze doen hun huiswerk en zien dan de waarderingen na de IPO door het dak gaan. Wanneer moet je instappen en weer uitstappen?

Het succes van de IPO van Airbnb zou wenkbrauwen moeten doen fronsen. Dit bedrijf is zwaar getroffen door de pandemie. Beleggers gaan er wel heel gemakkelijk vanuit dat de markt van Airbnb zich na de pandemie als vanzelf gaat herstellen.

Morgen zal alles nog beter zijn, zo lijkt de gedachte. De bankiers van Goldman denken dat 2021 ook weer een geweldig jaar voor IPO’s wordt. Net zoals toen voert het begrip super cycle weer de boventoon. Het kan echter verkeren.

Start met Automatisch Beleggen

Dit bericht delen
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *