Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Cannabismarkt VS groeit naar $ 41 miljard

Cannabis zou van de ene dag op de andere een belangrijke sector worden als hij in het hele land zou worden gelegaliseerd, met tientallen miljarden dollars aan inkomsten voor regeringen op alle niveaus, aldus Barclays in een rapport van vorige week woensdag.

Volgens een bericht van nieuwszender CNBC voorspelt de zakenbank in een nieuw rapport dat de Amerikaanse marihuanamarkt een waarde van $ 28 miljard zou hebben als het vandaag legaal zou zijn, met het potentieel om te groeien naar $ 41 miljard in 2028.

Met $ 41 miljard zou de cannabismarkt “bijna $ 28 miljard aan belastinginkomsten op alle overheidsniveaus kunnen genereren” als hij op hetzelfde niveau als tabak wordt belast, aldus Barclays. De analisten keken naar de drie staten waar cannabis legaal is – Colorado, Washington en Nevada – en ontdekten dat de belastinginkomsten al hoger zijn dan de belastinginkomsten voor alcohol en, in het geval van Colorado, de belastinginkomsten van tabak al overschrijden.

“Hoewel er tot nu toe geen obligaties geplaatst zijn die gesteund gesteund werden door cannabisbelastinginkomsten, zal de markt voor cannabis muni-obligaties naar alle waarschijnlijkheid groeien, wat neerkomt op miljarden, zo niet tientallen miljarden dollars,” zei Barclays in zijn commentaar.

De schatting van Barclays voor de Amerikaanse belastingkans komt uit een enquête van 2017 , die schat dat 26 miljoen Amerikanen boven de leeftijd van 12 “gebruikers van marihuana” waren, of bijna 10% van de totale bevolking. Over het algemeen is het maandelijkse cannabisgebruik door Amerikanen in de afgelopen 15 jaar gestaag toegenomen in alle leeftijdsgroepen.

Amerikaanse marihuanabedrijven sorteren al voor een mogelijke legalisatie in het hele land. Curaleaf Holdings , het grootste Amerikaanse cannabisbedrijf tegen marktwaarde, heeft vorige week woensdag een deal van 950 miljoen dollar aangekondigd om cannabisbedrijf Cura Partners, dat cannabisolie maakt, te kopen. De deal komt een paar weken nadat Canadese marihuana-gigant Canopy Growth een overname van Acreage Holdings van $ 3,4 miljard heeft aangekondigd. De laatste deal zal alleen plaatsvinden als en wanneer cannabis in de VS wordt gelegaliseerd

De marihuana-industrie in de VS bloeide ondanks de voortdurende federale illegaliteit van het medicijn, omdat verschillende staten al gelegaliseerd hebben. Deze vergunningen variëren in beschikbaarheid en toelating van medisch en recreatief gebruik aan consumenten.

Als zodanig hebben beursgenoteerde marihuanabedrijven die actief zijn verspreid over legale staten  de aandacht getrokken van beleggers die op  zoek zijn naar potentiële voordelen op de grotere Amerikaanse markt, in vergelijking met de kleinere Canadese markt.

In oktober 2018 legaliseerde Canada cannabis voor recreatief gebruik en lanceerde het zijn open markt, met provincies die toezicht hielden op de detailhandel en online verkoop.

Cannabis Is Een Spectaculaire Groeimarkt

Bent u benieuwd welke aandelen kansrijk zijn? Wij hebben aandelen van vier bedrijven geselecteerd die kunnen profiteren van deze groeimarkt. In een rapport van 18 pagina’s leggen wij uit welke aandelen dit zijn en wat hun opwaarts potentieel is.

KLIK HIER om het rapport te bestellen.

Start met Automatisch Beleggen

Dit bericht delen
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *