Beleggen in internetveiligheid

De veiligheid op internet wordt een steeds belangrijkere zaak. Dat bleek ook tijdens de Amerikaanse presidentsverkiezingen. Er was ingebroken in de e-mailaccounts van prominente Democraten. Volgens de Amerikaanse veiligheidsdiensten zat Rusland daarachter.

Onlangs werd bekend dat er een enorme diefstal van 1,2 miljard inloggegevens had plaats gevonden. Ook e-mailadressen van het ministerie van Defensie stonden op de lijst. Het NCSC ontving de gegevens van het bedrijf Hold Security, dat in augustus melding maakte van de hack. Het gaat voor zover bekend om de grootste hack tot nu toe. Hackers zouden erin geslaagd zijn om 420.000 websites te hacken en vervolgens e-mailadressen, gebruikersnamen en wachtwoorden buit te maken. Aangezien veel mensen bij veel onlinediensten vaak dezelfde combinatie van gebruikersnaam en wachtwoord gebruiken, lopen mensen van wie de gegevens zijn buitgemaakt een groot risico.

Volgens de Amerikaanse president Donald Trump is dergelijke internetcriminaliteit een grote bedreiging voor de nationale veiligheid van de Verenigde Staten. Hij vindt dat dit probleem onmiddellijk moet worden aangepakt en acht de hulp van bedrijven daarbij onmisbaar. Zij weten volgens hem uit eigen ervaring het best wat wel en niet werkt tegen kwaadwillenden op internet.

Het is dus belangrijk dat gebruikers zich wapenen tegen diefstal van gegevens. In de komende jaren zal dit belang alleen maar toenemen omdat we steeds meer zaken online afhandelen. Als belegger kunt u profiteren van deze trend. Er zijn bedrijven die diensten aanbieden om burgers en bedrijven te beter op internet te beveiligen.

Wij hebben een rapport opgesteld over beleggen in internetveiligheid . U kunt het aanvragen door te klikken op de afbeelding hieronder.

Gratis rapport internetveiligheid
Source: www.bluecoat.com & https://flic.kr/p/pmsAN4

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.