Barrick Gold: koopsignaal

Met sterke technische indicatoren en bullish omkeerpatronen op de halfjaarlijkse grafiek, lijkt Barrick Gold een koopsignaal te geven boven de cruciale USD 19 grens.

Het analyseren van hoge tijdframes, zoals halfjaarlijkse grafieken, biedt waardevolle inzichten in langetermijntrends. Op dit moment vertoont de halfjaargrafiek van Barrick Gold opvallende candlestick omkeerpatronen, met drie van de laatste vier halfjaarkaarsen die klassieke “hamers” vormen.

Technische Analyse

De laatste halfjaarkaarsen van Barrick Gold tonen duidelijke candlestick omkeerpatronen, wat kan wijzen op een potentieel voor een trendomkeer. Vooral opvallend zijn de lange lonten van deze kaarsen, die de ambitie voor een bullish trendomkeer benadrukken. Een doorbraak boven de USD 19 grens zou deze bullish signalen bevestigen.

Ondersteunende Technische Niveaus

Belangrijke technische niveaus ondersteunen de bullish case voor Barrick Gold. Niveaus zoals USD 17,50 en USD 18,33, samen met dalende trendlijnen rond USD 17,71 en USD 18,95, versterken het potentieel van een opwaartse beweging boven USD 19.

Handelsvolume en Strategische Instapmomenten

Het hoogste maandelijkse handelsvolume in april onderstreept het groeiende momentum van Barrick Gold. Een doorbraak boven USD 19 zou niet alleen een strategisch instapmoment betekenen, maar ook het scenario van een langetermijn bodem bevestigen.

Koersdoelen en Risico’s

Een sprong boven USD 19 zou kunnen leiden tot een koersdoel richting de high van 2022 op USD 26,07. Echter, een Fibonacci-cluster biedt bescherming aan de neerwaartse zijde, wat belangrijk is om in overweging te nemen voor potentiële risico’s.

Hier is een overzicht van de steunen, weerstanden en potentiële koersdoelen voor Barrick Gold, rekening houdend met de huidige koers van 16,84 USD:

Niveau Prijs (USD) Opmerkingen
Huidige Koers 16,84
Steunen Niveaus: 17,50 USD, 18,33 USD
Weerstanden Niveaus: 17,71 USD, 18,95 USD, 19 USD
Potentieel Koersdoel 26,07 USD High van 2022

Deze niveaus geven een idee van belangrijke prijspunten waar beleggers op kunnen letten bij het evalueren van Barrick Gold als investering.

Conclusie

De technische analyse van Barrick Gold op halfjaarlijkse basis toont veelbelovende signalen voor potentiële bullish bewegingen. Een doorbraak boven USD 19 zou een strategisch koopsignaal kunnen zijn, met USD 26,07 als potentieel koersdoel op lange termijn.

Bron: HSBC

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.