Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Zet u schrap: S&P kan 6% omlaag

Amerikaanse aandelen zijn te duur geworden na de All Time Highs (ATH). Een aanzienlijke correctie is op komst in de komende maanden. Dat zegt beurslegende Byron Wien tegenover financiële nieuwszender CNBC. Volgens de tachtiger die werkt bij Blackstone als adviseur en beroemd was in zijn tijd als strateeg bij Morgan Stanley, zal er geen bear market optreden. De toonaangevende beursgraadmeter S&P 500 zal een deling meemaken van minimaal 6%. Dat betekent dat de opgebouwde winsten van dit jaar weer als sneeuw voor de zon zullen verdwijnen. Zijn prognose is in lijn met zijn eerdere verwachting dat Amerikaanse aandelen in 2016 met verlies zullen sluiten.

>Wien merkt op dat bedrijven veel kasgeld aanhouden zelfs bij een economische groei van 2%. “Volgens mij zullen bedrijven een manier vinden om geld te verdienen in de huidige situatie. Dus op lange termijn ben ik positief over aandelen”, aldus de strateeg.

Start met Automatisch Beleggen

Dit bericht delen
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

2 reacties op “Zet u schrap: S&P kan 6% omlaag”

    1. Avatar

      Dus het enige zal zijn, geld naar de beurs brengen… Dat ‘alternatief’ gaat niet op, zo werken markten gelukkig niet, Vola.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *