Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Wat gaat de DAX doen?

De enorme bewegingen op de markten houden aan. Wat dat betreft lijkt de voorspelling van Robeco uit te komen. De Duitse beursgraadmeter DAX zette vandaag een dieptepunt neer van 9.676 punten en zette vervolgens een spurt in naar 9.816 punten. (een verschil van maar liefst 140 punten) Het technisch beeld lijkt rooskleuriger te worden. De optimisten moeten echter uitkijken op de dalende trendlijn vanaf de top op 8 december. Een slot boven de 9.810 punten zou een verdere opmars naar de weerstand uit op 9.940 betekenen. Daarboven ligt de weg vrij voor de 10.000 punten. Steun zien we boven de 200-daags gemiddelde op 9.570 en daarna op 9.470. (het dieptepunt van vorige week)

Mis het niet!

Veel beleggers kijken hun ogen uit naar deze enorme bewegingen. Er is veel geld te verdienen maar ook te verliezen. Het is daarom belangrijk om zonder emotie te handelen. Bewust en beredeneerd. Een dergelijk systeem hebben wij ontwikkeld voor de DAX: DaxTrader.

Wij hebben al onze kennis en ervaring in dit systeem gestoken en de resultaten zijn uitstekend. Zo’n € 350.000 in 11 jaar zo te zien, met gelimiteerde inzet is buitenproportioneel te noemen.

DaxTrader 1 januari 2004-31 januari 2014
DaxTrader 1 januari 2004-31 januari 2014

Binnenkort verwachten wij een signaal van dit systeem. Mis het niet en wordt snel lid! KLIK HIER

Start met Automatisch Beleggen

Dit bericht delen
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

11 reacties op “Wat gaat de DAX doen?”

 1. Avatar

  Die begrijp ik niet helemaal, in feite ga je nu dus al vertellen wat Dax trader zal gaan doen. Over emotie gesproken…

 2. Avatar

  Als het systeem dat Daxtrader gaat toepassen in het regelwerk past dat ik denk te herkennen en waarvan ik een idee heb hoe het in grote lijnen in elkaar zit, dan ben ik ervan overtuigd dat deze nieuwe abo binnen afzienbare tijd furore gaat maken. Er zullen individuen door worden aangetrokken die hun vrije tijd te kostbaar vinden om deze te laten verzuren door het urenlange monitorstaren en door de onmetelijke stress die beleggen en traden met zich meebrengt. Het feit dat meer dan 90 procent van de zelfdoeners ook nog eens in het duister tast hoe te reageren op economische berichten en andere zaken die hun beleggingshorizon vertroebelen, maakt dat een dergelijk goed doordacht en tot in den treuren uitgetest systeem als geroepen komt.

  Happytrader

  1. Avatar

   Inderdaad, happytrader, enkel de trend is van belang en sommigen laten zich afleiden door te veel ruis eromheen. Zelf hanteer ik een soort gelijk systeem, zonder inmenging eigen emotie,en dat bevalt prima.De ruis is verdwenen, als nieuws, of berichten, er iets toe zou doen wat trend betreft…

   Enkel door testen, testen,testen, komt men tot de beste setting en worden eventuele valkuilen herkend, is mijn ervaring. Of dit systeem tot in den treuren is getest, daar heb ik zo m’n twijfels bij, je hebt testen en er is ook nog eens testen…. Het spijt me als ik het feestje verstoord heb. Het systeem zal zich eerst onder de huidige marktcondities een paar maanden moeten bewijzen, dan pas kan het een groen sein krijgen lijkt mij. Mijn ervaring leert, real kan nog wel eens heel anders uitpakken dan waar je eerst heel lyrisch over was…

   1. Satilmis

    De toekomst is uiteraard niet te voorspellen, maar we hebben 11 jaar onder de loep genomen met verschillende parameters. Het testen heeft ons maanden gekost maar de gedachte daarachter is in jaren ontwikkeld.

    Het systeem is uniek en niet op internet te krijgen.

    In die 11 jaren waren heel wat stormen op de beurs en daar is het zonder kleerscheuren doorheen gekomen. Dat kun je dus aan de bovenstaande grafiek zien. Het leverde in totaal 12.745 DAX-punten op.

    Alle simulaties waren reel en geen is er overgeslagen. Dit zou dus daadwerkelijk het resultaat over die periode zijn.

 3. Avatar

  Gezonde kritiek kan het feest – zoals jij het noemt – niet verstoren Edwin. Je tweede reactie getuigt van gevoel voor en kennis van de materie, je verwoordt de essentie van oordeelkundig beleggen in de bovenste alinea van je betoog perfect.

  In het verleden zijn we overspoeld met systemen die door de bedenkers na een testperiode van een jaartje of zo, als de ultieme graal zijn gepresenteerd. Steeds weer worden er dan overdreven sentimenten losgeweekt bij horden volgers, die eerder geïmponeerd zijn door de misleidende overtuigingskracht van de aanbieder van het systeem, dan door de kwaliteit van het systeem zelf.

  Een testperiode van zo’n elf jaar mag op zijn minst ZORGVULDIG genoemd worden, zo niet rustgevend als je eigen geld ermee gemoeid is. Bovendien lijkt me het regelwerk – dat ik denk te herkennen als stabiel – waarbinnen het systeem gebouwd is, een tweede argument om het te omarmen.

  Happytrader

 4. Avatar

  Beste Satilmis,

  Waarom, en hoe,kom je dan op de proppen met koersdoelen etc., eerste alinea, als het systeem dit zou moeten aangeven. Dat is wel heel opmerkelijk, om op voorhand al aan te geven wat het systeem zou moeten doen, terwijl daar nog geen enkel signaal van is gekomen.Kortom, je laat nu al je eigen rationaliteit de vrije loop. Daar is niets mis mee, maar 9 van de 10 keer is deze anders dan de realiteit. Een systeem moet je een systeem laten, daar ga je zelf niet voor denken.

  Overigens zie ik het ‘margin’ gebeuren,wat blikbaar niet is onderzocht, als een groot probleem, en daar heb ik in een eerdere reactie al op gewezen. Een drawdown kan zo ver gaan als dat margin verplichting is, simpel gezegd. Met alleen max. drawdown bekijken ben je er nog niet.
  De curve zet menigeen op het verkeerde been, alle ins and outs van het systeem zijn niet vermeld..

  Is het nu nog steeds een ‘beproefd’ systeem, en zet je het met vertrouwen in de markt?…
  .

  Als kritische belegger ga ik m’n naam even eer aan doen, dat begrijp je.

  Edwin

  1. Satilmis

   De analyse staat los van DaxTrader. Er wordt ook gesteld dat gezien de huidige beweeglijkheid op de beurs verstandig is om zonder emotie te handelen.

   Wij geven niet op voorhand aan wat het systeem gaat doen, we verwachten wel binnenkort een signaal omdat wij dit systeem ontworpen hebben. Onze abonnees krijgen tijdig het signaal binnen en ook de uitstap.

   Dus: we handelen volgens het systeem anders heeft het geen zin.

   Margin gebeuren:

   Ik kreeg deze reactie van IG: “Voor het handelen in CFD’s DAX is momenteel een marginvereiste van 700 per contract vereist. De totale marginvereiste voor de positie bestaat dus uit het aantal CFD’s keer dit bedrag. Indien er niet aan de marginverplichting wordt voldaan kan de positie worden gesloten.”

   Gelet op het startkapitaal zie ik dit niet als een probleem. Wij handelen met 1 CFD dus met een marginvereiste van 700 euro.

   Naast de maximale drawdown hebben we ook de maximale stop vermeld. Het startkapitaal is ook hier ruim voldoende.

   De cijfers stralen vertrouwen uit. Er wordt weinig gehandeld, de verliezen zijn relatief klein. Het systeem heeft ook de DAX-index met vlag en wimpel verslagen.

   DaxTrader versus DAX geindexeerd

 5. Avatar

  Nog één reactie en dan houd ik mijn mond en laat anderen aan het woord.
  Ik denk dat beursregel nummer 1 van de tien geboden van de beurshandel, het welbekende maar weinig opgevolgde “GO WITH THE FLOW” een veel belangrijkere regel is dan het vastleggen van koersdoelen. Het jaar 2015 zal deze stelling extra gaan bevestigen.
  Ik zal hieronder mijn mening over het jaar 2015 plakken die ik elders, op een andere site, plaatste. Een mening die het belang van het ongenuanceerd meegaan met de richting van de markt nog eens extra onderstreept. Ook al zegt ons verstand dat een correctie op zijn plaats is, als de markt er anders over denkt, dienen wij onze mening te negeren en domweg mee te surfen.

  Wordt 2015 het jaar van de reflectie?
  Wanneer komt’ie?
  De echte correctie bedoel ik en niet zo maar even een paniekprikje richting het zuiden. Een correctie die de correlatie tussen de reële waarde van aandelen en de stand van zaken in de economie rechttrekt, waarbij het manipulatieve gedrag van de ECB om de rente zo laag mogelijk te houden nu eindelijk eens wordt genegeerd. Waarbij de rede gaat regeren en niet de angst voor de gevolgen van het terugkeren naar de realiteit.
  Een angst die blijkbaar zo verlammend werkt op het brein van de verantwoordelijken die aan de leiding staan van de ECB, dat ze onwaarschijnlijke maatregelen nemen die nooit eerder zijn genomen zoals de rente angstvallig in de buurt van de 0 % houden. Waar is die onmiskenbare angst op gestoeld? Wat weten de jongens die aan de touwtjes trekken, wat wij niet weten? Wij weten allemaal dat aandelen wereldwijd zijn overgewaardeerd, maar met welk percentage ? Dat zou ik willen weten en wat zou er gebeuren als elke belegger dat wist?
  Stel het is waar wat een beroemde, zeer gewaardeerde Amerikaanse beursanalist beweert: dat de aandelen in de VS op het ogenblik gemiddeld 40 tot 60 % zijn overgewaardeerd, welk percentage aan overwaardering moet er dan worden toegekend aan Europese aandelen? Vijftig procent, zeventig?

  2015 wordt hoogstwaarschijnlijk het jaar van bezinning, het jaar waarin werkelijkheid en fictie elkaar voor het eerst sinds lange tijd weer zullen zien. Het ontmoetingsceremonieel zal de wereld beroeren.
  Deze stichtelijke woorden zijn niet bedoeld om een negatieve beursinstelling aan te wakkeren, integendeel zolang de overdrijving stand houdt dienen ook wij hartstochtelijk, als afvalligen in de woestijn ten tijde van Mozes, het beeld van de stier op een sokkel te plaatsen en te aanbidden.
  Go with the flow

 6. Avatar

  Beste happytrader,

  Dan zou je eigenlijk ook behoren te weten dat het geen enkel nut heeft om momenteel te investeren in beurs of economie, geld verdwijnt binnen enkele jaren. Met een miljoen winst of een miljoen verlies,of schuld,iedereen is straks gelukkig gelijk! Macht weg, heerlijk om in te leven, de ideale wereld. Voordat het zover is zal het eerst diep moeten gaan ja, her en der zijn er al tekenen te vinden..

  Satilmis, het gaat niet zozeer om margin vereiste van een contract, maar om margin van het account.
  Maargoed,zoals je gelezen hebt maakt winst of verlies niet meer uit dus laat gewoon komen wat er komen gaat.Go with the flow, zoals happytrader het leuk verwoord.

  1. Satilmis

   Dit is het antwoord van IG:

   “Beste Satilmis,

   De margin van 1 contract Duitsland 30 (25 euro per punt) is 700 euro dus met een account van 33K heb je 1292 punten speling op de Dax voordat je in margin call kan komen.”

   De initial margin is 700 euro per contract dax.

   Voor de Light versie is dat 140 euro.

 7. Avatar

  Gunstige voorwaarden moet ik toegeven.

  1292 punten op de Dax, is wat mij betreft een megadiscrepantie. Dan moet er toch al heel wat gebeuren voordat die financiële waakhond zijn tanden in je lege beurs zet en die zo gevreesde margin call in je oor toetert. Daar zullen weinig aanbieders mee kunnen schermen.
  We zijn benieuwd naar de bevindingen voor wat betreft het testen van het systeem van Satilmus op korte termijn. Er bestaat met de maand meer behoefte aan uitputtend geteste, goed doordachte systemen op dit vlak, aangezien de horizon voor traders zich verbreedt.

  De volatiliteit en vooral de uitslagen van bepaalde markten in beide richtingen, gedurende een week en zelfs een dag, hebben nooit eerder zoveel lucratieve kansen geboden aan korte termijn- day- en intradaytraders.

  Als het zo doorgaat wordt 2015 het beste jaar ooit voor bovengenoemde traders, mits ze weten hoe het spelletje gespeeld moet worden.

  GO WITH THE FLOW

  Happytrader

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *