Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Waarom u nerveus moet zijn

De Amerikaanse beurzen stijgen alsmaar door. Alle remmen zijn daar los. Het Amerikaanse onderzoeksbureau Investors Intelligence houdt bij hoeveel Amerikaanse onafhankelijke adviseurs positief zijn en hoeveel negatief. Het blijkt dat het aantal pessimisten (16,2%) op het laagste stand staat  augustus 2015. Dat was vlak voor er een correctie van 10% (de eerste in bijna vier jaar) plaatsvond. Het aantal optimisten staat op 62,7%, het hoogste niveau in meer dan twaalf jaar. Volgens Investors Intelligence wijst het verschil tussen optimisten en pessimisten op gevaarzone. Het hoge aantal optimisten duidt op een dreiging voor de aandelenkoersen.

Sommige technische analisten volgen het sentiment onder beleggers als een contraire indicator. Een piek in het optimisme duidt volgens hen aan dat aandelenkoersen klaar zijn om te gaan dalen. Volgens hen hebben beleggers die een positieve ontwikkeling van de markt inzien al de aandelen gekocht.

Tegelijkertijd heerst er rust. De toonaangevende S&P heeft sinds 14 december nog nooit een beweging van 1% binnen een dag gehad. De waarderingen zijn hoog en er heerst zelfgenoegzaamheid in de markt. Het is dus mogelijk dat er een grote storm op komst is.

Ligt een correctie op de loer? Dat zou goed kunnen. Wij bieden handelssignalen aan op de AEX en DAX.  Deze kunnen een handvat zijn voor uw beleggingen. KLIK HIER voor meer informatie.

Start met Automatisch Beleggen

Dit bericht delen
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

5 reacties op “Waarom u nerveus moet zijn”

 1. Avatar

  Nerveus zijn, of worden,het is nergens voor nodig,maar word je het wel heb je waarschijnlijk aandelen gekocht of bent long markten in.. De kudde heeft precies hetzelfde gedaan, dus je staat niet alleen, zie het maar zo.

  Het sentiment, zoals weergegeven in de grafiek, is naast de VIX, een goede indicatie van hoe het ervoor staat, goede keus om sentiment eens te belichten!

 2. Avatar

  Dan zullen we nu wel dicht bij een voorlopige top zijn.
  Maar niet de ultieme top, de losse handjes eruit schudden en dan up naar DOW 23.500…..minimaal.

 3. Avatar

  even gekeken naar de grafieken.
  Moet kunnen DOW 23.500

  23.500 wordt de kaplijn
  Of daar gaat het terug of als we door de 24.000 dan gaan we nog veel en veel hoger.

  Europese banken gaan instorten….bail-ins…..Japan volgt daarna.
  Al het geld op de vlucht naar US. Daar een piek en dan is het ook voor US en dollar over en uit met de wereldheerschappij

 4. Avatar

  Ach, je ziet het niet, zal nog eens een grafiek plaatsen…

  Lopen langs het randje, beiden.

  Grafieken, dat men daar toch zo’n moeite mee heeft, onbegrijpelijk.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *