Voorspelling: Argentinië wint van Nederland

De vorige keer zat ons “model” goed. Oranje won, hoewel het kantje boord was, van Costa Rica. Dit keer voorziet ons socionomics model dat Nederland van Argentinië verliest. Wij doen aan de hand van de beursontwikkeling van de twee landen een voorspelling. Een oplopende beursgraadmeter geeft een optimisme weer terwijl dalende koersen een indicator voor somberheid zijn.

Socionomics  laat op een prachtige manier zien hoe de beurs de meest perfecte graadmeter is van onze social mood, zeg maar de gemoedstoestand van de kudde. Op toppen is onze gemoedstoestand bovengemiddeld en op bodems niet om over naar huis te schrijven. Dat uit zich ook in de krantenkoppen, journaaluitzendingen en covers van magazines.

Als we op grond van deze leerstuk een voorspelling kunnen doen, zo vlak voor de wedstrijd, dan zou het logisch zijn dat Oranje verliest van het Argentijns elftal.

Vanaf de bodem in maart 2009 heeft de Amsterdamse AEX index het veel minder gepresteerd dan de Argentijnse beursindex, de Merval  Wie in de beurs van het Zuid-Amerikaanse land belegd had, kon een rendement maken van maar liefst 700%!. De AEX is sinds de bodem in maart 2009 slechts met ongeveer 90% gestegen.

Argentijnse beurs versus AEX

We zien ook dat de Argentijnse beurs geen piek heeft gemaakt dus qua beursontwikkeling is er veel te zeggen dat Messi en consorten van Oranje gaan winnen. Maar laten we hopen van niet!

Argentijnse beurs

Vorig jaar hoorde de Argentijnse beurs tot de best presterende van de wereld. De Merval index steeg met bijna 84%.  Dit jaar is die beurs met 47% opgeklommen.Volgens internationaal strateeg Paul Christopher van zakenbank Wells Fargo Advisors is er een verschuiving van veilige aandelen naar meer risicovolle markten en in het bijzonder naar de beurzen met de meest aantrekkelijke waarderingen. Die markten zijn dit jaar het meest gestegen. Door een historisch lage rente in de Verenigde Staten stroomt geld naar de opkomende markten toe. Beleggers zijn op zoek naar groeiverhalen. Christopher waarschuwt echter dat beleggers zich te veel hebben laten gaan. “De lage rente in dit land heeft geld gestuwd naar plaatsen waar het waarschijnlijk niet zou gaan als de tarieven niet zo laag waren”.

Wilt u profiteren van de wereldwijde  trends en beleggen in  markten zoals Brazilië, Rusland, India en China en andere opkomende markten? Wilt u inspelen op ontwikkelingen in grondstoffen en aandelenmarkten? Dan is Critivestor wat voor u.

17 gedachten over “Voorspelling: Argentinië wint van Nederland”

 1. Satimis,

  “We zien ook dat de Argentijnse beurs geen piek heeft gemaakt dus qua beursontwikkeling is er veel te zeggen dat Messi en consorten van Oranje gaan winnen.”

  Ongelooflijk….D

  Wie kan u ooit nog au serieux nemen?.Kritische belegger is een schertsfiguur …
  Met superclown Edwin als supporting act.

  1. Karel, je maakt een leesfout hier.

   Jij schrijft “Na de maan is nu ook voetbal een beursbepalende factor.Wie gelooft de “experten” nog,??????”

   In dit artikel ging het juist andersom: de beurs is een stemmingsbarometer en die zegt dus iets over onze stemming. Als de beurs dalend is, dan is de stemming pessimistisch waardoor een elftal meer kans heeft om te verliezen.

   Dus grofweg gezegd: de beurs bepaalt de uitslag van een voetbalwedstrijd en niet dat voetbal invloed heeft op de beurs.

 2. ‘Kareel’, ‘Karel’,

  Niet de superclown maar de joker ben ik voor jou…. Maar jij blijft zo volharden in je eigen onzin dat je niets aan de joker hebt! Helaas, je zult nooit verder komen dan de overtuiging dat een beurs een gokpaleis is….
  Ach, het schertsfiguur ben jij toch echt zelf, niet deze website.

 3. Ik ben Kareel ipv van Karel moeten worden omdat de ” kritische belegger ” (???) elk artikel van mij censureert,maar blijf op mijn honger zitten voor een uitleg omtrent uw raadselachtige pseudo- wetenschappelijke analyse. U schrijft:

  “We zien ook dat de Argentijnse beurs geen piek heeft gemaakt dus qua beursontwikkeling is er veel te zeggen dat Messi en consorten van Oranje gaan winnen.”

  Benevens de kramikkige zinsconstructie maakt u toch een karikatuur van elke oprechte beursanalyse?Voetbal en de maan vomen voortaan de sleutelelementen??

  P.S.Het is ” consoorten”.

 4. Uw opmerking bevat opnieuw geen enkele toelichting ten gronde over uw dwaze stelling,met name :

  “We zien ook dat de Argentijnse beurs geen piek heeft gemaakt dus qua beursontwikkeling is er veel te zeggen dat Messi en consorten van Oranje gaan winnen.”

  Hoe verzint u het?

 5. Je denkt slim over te komen Gekrakeel maar hoe slim is dat als je maar de helft van het artikel gelezen hebt?

  Nou, de maanstanden doen jou geen goed hé?…..

 6. Ongelooflijk na enige tijd te hebben gepauzeerd ,ben ik nog even gaan gluren .
  KWALITEIT is helemaal weg gejaagd van deze site ..
  Dat is jammer ..
  De tactiek is nog eens aangescherpt ..
  Men gaat nu met ,,smakelijke honende woorden na persoons hoofd gooien .
  In gewone woorden : iemand uitschelden ,en voor bedrieger uit maken .
  Met tolerantie ,,,
  Ik ga weer in het aardse neer dalen ,om andere nuttige dingen te doen .
  Het gaat U goed ..

 7. Broca, voordat je gaat, ‘bedrieger’ is hier niet gevallen…..

  Eens kijken of het stil wordt hier, de alter ego’s zijn niet van de lucht tegenwoordig!..

 8. Geen gescheld,Edwin Hogervorst

  Wel graag een inhoudelijke reactie op deze prachtzin verschenen op een kritische beleggerssite.

  “We zien ook dat de Argentijnse beurs geen piek heeft gemaakt dus qua beursontwikkeling is er veel te zeggen dat Messi en consorten van Oranje gaan winnen.

 9. Edwin Hogervorst: men kan niet anders dan vaststellen dat u nu eenmaal niet bij machte bent een inhoudelijke reactie te formuleren.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.