Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Uitzitten of winst nemen ?

De beweeglijkheid is dankzij de Amerikaanse president Trump terug op de markten. Zit je de rit uit of ga je winst nemen?

Deze vraag ligt voor de hand, maar het antwoord is niet 1-2-3 te zeggen. Facebook en Amazon bevinden zich in een vrije val, de rentecurve is vlak en de Federal Reserve wil de rente verhogen. Maar de winst stijgt, de economie stijgt en bedrijven plannen miljarden dollars in terugkopen.

Daarachter zijn allemaal feiten van beleggen bekend die goed bekend zijn bij iedereen die na Brexit, de Amerikaanse verkiezingen of vijf marktcorrecties sinds 2009 die er precies zo uitzagen, verkochten. Ten eerste is het moeilijk om het einde van de dingen te zien. Twee, er wordt veel geld aan de top gemaakt. Drie, je kan de boot missen met een groot risico voor je carrière.

Wilt u ook 362% rendement in 2,5 jaar? Neem dan een abonnement op ons DAX-handelssysteem. KLIK HIER VOOR DE RESULTATEN

“Het kan u zomaar  6 of 8 procent zelfs 10 procent rendement schelen “, zei John Augustine, hoofd investment officer voor de Huntington Private Bank in Columbus, Ohio, in een interview op het hoofdkantoor van Bloomberg in New York. “Dat kan veel betekenen voor mensen in een nominale wereld van 2 procent.” Een onderzoek door Bank of America Corp. naar marktpieken sinds 1937 laat zien dat het niet-beleggen in het laatste jaar van een stijging een vijfde van het totale rendement van de rally betekende. Hoewel elke periode anders is, vertaalt die wiskunde zich in extra 470 punten in de S & P 500, als de bull-markt een jaar verder gaat.

Topvorming

“Het topproces van de markt heeft de neiging om deze hogere rendementsomgeving te creëren, wat het voor beleggers moeilijk maakt om te beoordelen waar we zijn”, zegt Matt Forester, chief investment officer die $7,9 miljard onder de hoede heeft bij Lockwood Advisors Inc. in King Of Prussia, Pennsylvania. “Het proces kan nog een tijdje doorgaan en het verandert niet per se.” Zelfs de ergste dalingen worden vaak opgevangen, wat betekent dat een slecht getimede beslissing om te verkopen meestal een grotere fout is dan wachten op de bodem.

In de afgelopen acht decennia heeft de S & P 500 in het jaar voorafgaand aan een markttop een mediaan van 21 procent bereikt, vergeleken met een daling van 15 procent in het jaar daarop. De winsten waren in 67 procent van de tijd groot genoeg om de verliezen over het volgende jaar op te vangen. Dat blijkt uit gegevens verzameld door BofA

“Ik heb een voorsprong op het spel door gewoon strak te zitten”, zei Scott Clemons, chief investment strateeg bij Brown Brothers Harriman & Co. in New York. Het bedrijf overziet $ 32,1 miljard aan privévermogen. “Ik zou dat willen interpreteren als een uitspraak over de wijsheid van het niet proberen de markt te timen.”

Uit een onderzoek van Meb Faber van Cambria Investment Management 2011 bleek dat het missen van de 200 beste dagen tussen 1928 en 2010 het jaarlijkse rendement in aandelen verminderde van positief 4,9 procent naar min 7,1 procent.

Beleggers moeten opletten. De toonaangevende beusgraadmeter S&P 500 dook voor het eerst in bijna twee jaar onder het 200-daags gemiddelde.. Hoewel het nog altijd niet in de buurt is van de crisisdagen van 2008, is de S & P 500 dit jaar zeven keer zeven procent gestegen of gedaald, vergeleken met nul in heel 2017.

Het bewijs van een top is niet moeilijk te vinden. Nasdaq-waarderingen zijn 25 keer de winst na een duik van 10 procent. De S & P 500 bevindt zich in het 10e jaar van een stijging die 18 procent op jaarbasis heeft opgeleverd aan iedereen die het gekocht heeft en heeft gehouden. Als januari de zwanenzang van de markt blijkt te zijn, zou de winst van 5,6 procent in aanmerking komen voor 91 procent van de maandelijkse rendementen sinds de eeuwwisseling – een goede manier om uit te gaan.

“Je zou kunnen zeggen:” Het maakt me niet uit of het de 7e of 9e inning van de bull-markt is, ik ga weg “,” zeiden Andrew Slimmon, senior portefeuillemanager en managing director bij Morgan Stanley Investment Management, telefonisch. “Maar de winst in dat laatste been is echt groot.”

Wilt u ook 362% rendement in 2,5 jaar? Neem dan een abonnement op ons DAX-handelssysteem. KLIK HIER VOOR DE RESULTATEN

Start met Automatisch Beleggen

Dit bericht delen
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *