Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Stijging sinds maart is voorbij

De koersdalingen van de afgelopen week hebben ook hun stempel gedrukt op de wekelijkse DAX-grafiek. Na de mislukte poging om terug te keren naar de oude hersteltrend sinds eind 2018, moest de aandelenbarometer vorige week zijn 200-weekse lijn (momenteel op 12.239 punten) prijsgeven. De koersontwikkeling van de afgelopen maanden moet daarom ook worden geïnterpreteerd als een bovenomkering.

Het berekende dalingspotentieel – afgeleid van het niveau van de top – kan worden geschat op ongeveer 1.200 punten en leidt tot een koersdoel van rond de 11.000 punten. Medio maart bereikten de Duitse beursindex op dit niveau een belangrijk hoogtepunt (11.032 punten). De Heikin Ashi-kaart geeft ook aan dat de aandelenbarometer zich momenteel in moeilijk vaarwater bevindt.

Maandelijks zag deze vorm van kaartweergave, gebaseerd op gemiddelden, de eerste kleurverandering sinds de lente. Dit fenomeen markeert vaak een tijdelijke trendbreuk. Het opwaartse momentum sinds maart is dus waarschijnlijk voorbij. Om de draad weer op te pakken is het absoluut noodzakelijk om de bovengenoemde egalisatielijn terug te krijgen.

DAX 2 november 2020
DAX 2 november 2020, bron: HSBC

Automatisch Beleggen

Heeft u niet de tijd om u zelf volledig te verdiepen in beleggen of om 24 uur per dag transacties uit te voeren en te monitoren? Dan is Automatisch Beleggen een goede optie voor u. De transacties worden automatisch op uw effectenrekening verricht. Op die manier heeft u er geen omkijken naar. Vraag hier de gratis brochure aan.

Start met Automatisch Beleggen

Dit bericht delen
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *