Speel in op verder herstel Nasdaq

De opmars van de NASDAQ was het afgelopen jaar één van de meest opmerkelijke bewegingen op de beurs. Over het gehele jaar steeg de NASDAQ met 43,9 %. Aanmerkelijk meer dan bijvoorbeeld de Dow Jones-index of de S & P 500-index. Sinds de bodem van maart steeg de NASDAQ zelfs met 79 %. Desondanks bevindt deze voornamelijk door technologie-bedrijven gedomineerde index zich nog steeds 55 % onder zijn historische top van 10 jaar geleden. Het herstel lijkt dus nog maar net ingezet na jaren van underperformance als gevolg van de internet crash.

Een mooie manier om als belegger gespreid in te spelen op een voortgaand herstel de komende jaren zijn de zogenaamde Cubes. Dat zijn de Powershares QQQ, een tracker die de NASDAQ-100 nabootst. Dat zijn de grootste 100 ondernemingen uit de NASDAQ. De 10 grootste holdings in de QQQ zijn momenteel: Apple, Google, Amazon, Intel, Microsoft, Oracle, Gilead Systems, Qualcomm, Cisco Systems en Teva Pharmaceuticals (niet alle holdings zij tech-bedrijven).

De gemiddelde Koers-Winst-verhouding van de hele tracker is momenteel 21. Maar dat is op basis van de afgelopen winst en niet de verwachte winst van 2010. En juist hiervan zijn de verwachtingen uitgesproken door de bedrijven zelf zeer positief.

Datum advies: 4 januari 2010
Koers: $ 45,75
Actuele koers: klik hier
Code: QQQQ
ISIN Code: US73935A104
Beurs: NASDAQ

Ondergetekende heeft zelf geen positie in deze belegging. Cliënten wel. De redactie heeft geen positie in de genoemde effecten. Op dit artikel is onze disclaimer van toepassing.

Jan-willem Nijkamp
Inmaxxa Vermogensbeheer

[advertentie]

Wilt u de Powershares QQQ kopen tegen 90% lagere transactiekosten dan bij banken en brokers? KLIK dan hier.

[einde advertentie]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.