S&P 500: de lucht wordt dunner

De S&P 500, een belangrijke graadmeter voor de Amerikaanse aandelenmarkt, heeft sinds eind oktober een ongekende rally meegemaakt. In 14 van de 15 weken steeg de index, met een totaalrendement van 23%. De koers steeg van 4.100 punten naar 5.048 punten. Maar is deze spectaculaire stijging nu voorbij?

Technische indicatoren wijzen op een pauze

Er zijn signalen die erop wijzen dat de rally tot een einde kan komen. De index heeft onlangs een ‘gap’ (een gat) in de koersgrafiek laten zien, wat duidt op een plotselinge daling. Een dergelijke inzinking na zo’n koersrally was in het verleden vaak het startschot voor ten minste een consolidatie.

Andere waarschuwingssignalen

Andere indicatoren, zoals de RSI en MACD, geven ook negatieve signalen af. Deze indicatoren meten de sterkte van de trend en suggereren dat de rally oververhit is. Bovendien is de tweede helft van februari in een VS-verkiezingsjaar vaak een periode van dalende koersen.

Weerstandsgebied rond 4.800 punten

De koers van de S&P 500 bevindt zich nu rond de 4.800 punten. Dit niveau, versterkt door de 50-daagse voortschrijdende gemiddelde (die nu op 4.795 punten ligt), vormt een belangrijke weerstandszone. Als de koers onder dit niveau zakt, kan dit een verdere daling inluiden.

Conclusie

De spectaculaire rally van de S&P 500 is mogelijk voorbij. Technische indicatoren en seizoensgebonden factoren wijzen op een naderende correctie. Beleggers moeten alert zijn op verdere koersdalingen en hun beleggingsportefeuille mogelijk aanpassen.

Ontdek DAX-Easy, ons unieke beleggingssysteem! Geniet van geautomatiseerde handel, transparantie via Myfxbook en flexibiliteit in uw investeringen. Klik hier om onze vernieuwde brochure te downloaden. Stap vandaag nog in de nieuwe wereld van beleggen!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.