Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Japanse banken veren op

Vastgoedprijzen in Tokio behoren tot de hoogste in de wereld. Veel Japanners wonen in kleine huizen. Zoals in onderstaande filmpje is te zien maken steeds meer Japanners gebruik van creatieve oplossingen om toch een eigen huis te kunnen bezitten. (bron: CNN).

Markten & Rendement

  • De Nikkei index steeg deze week met 1,03%. De bredere Topix steeg met 1,44%.
  • De yen versterkte 2,86%, waardoor de Topix in euro’s gemeten 4,40% versterkte.
  • De intrinsieke waarde van Japanse Warrants steeg van 1,22 naar 1,30 euro (6,56%).

Handelsoverschot verder toegenomen

Het handelsoverschot is in september met 24% gestegen naar 1,96 biljoen yen (18 miljard euro) blijkt uit cijfers van het Ministerie van Financiën. Economen hadden gerekend op een overschot van 1,684 miljard yen (mediaanschatting Bloomberg). De export steeg met 16% en de import met 11%. Ondanks een sterke yen zijn Japanse bedrijven er wederom in geslaagd meer te exporteren door de stevige vraag vanuit Azië. Op de G20 top zijn leiders overeengekomen geen specifieke grenzen te stellen aan de grootte van handelsoverschotten en –tekorten. De Amerikaanse Minister van Financiën, Timothy Geithner, zag ervan af  om China (en daarmee Japan) te hard op dit punt aan te spreken.

De 21 leden van het Asia-Pacific Economic Cooperation (APEC)  forum zijn overeengekomen tot in ieder geval 2013 geen additionele handelsrestricties in te voeren. De APEC bijeenkomst vond plaats aan de vooravond van de G20 top.

Japanse banken veren op

Japanse banken veerden afgelopen donderdag op, nadat de Financial Times berichtte dat binnenlands georiënteerde banken worden vrijgesteld van strengere kapitaaleisen. Afgelopen maanden verkochten hedge funds aandelen van de Japanse banken in de verwachting dat banken voor een nieuwe ronde met de pet langs beleggers zouden moeten, om aan de strengere kapitaaleisen te voldoen. Het nieuwe voorstel zou de meeste Aziatische banken echter ontzien van strengere kapitaaleisen.

SMFG verhoogt winstverwachting

SMFG eindigde de week 4,11% hoger en MUFG 3,98%. De bestaande call spreads op deze twee namen zijn doorgerold naar een nieuwe call spread op SMFG. De nieuwe positie is opgezet om gebruik te maken van een aantrekkelijke discount. Verder is verkocht uit een deel van de indexgerelateerde posities. SMFG bracht vrijdag kwartaalcijfers naar buiten en verhoogde haar winstverwachting voor het fiscale jaar met 59% naar 540 miljard yen (4,8 miljard euro).

Intereffektfunds
Derivatenteam

Start met Automatisch Beleggen

Dit bericht delen
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *