Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Komende 10 jaar negatief rendement

Vorig jaar hebben we aandacht besteed aan wat voor rendement beleggers kunnen verwachten voor de komende twintig jaar. De krachten die het uitzonderlijk rendement van de afgelopen dertig jaar hebben gestimuleerd zijn aan het verzwakken en zelfs aan het omslaan. Wellicht is het tijd voor beleggers om de verwachtingen naar beneden bij te stellen. Het lijkt er op dat in de komende twintig jaar het rendement weer naar het lange termijn gemiddelde zal bewegen.

Goldman Sachs kwam gisteren met een soortgelijk waarschuwingssignaal maar meer alarmerend. De zakenbank gaat uit dat de kans op een negatief rendement in de komende tien jaar op 99% ligt als uitgegaan wordt van de huidige waardering van de toonaangevende beursgraadmeter S&P 500.

Beste belegger is dit wat u zoekt? :  Auto trading op de DAX die gemiddeld 113% per jaar heeft verdiend. Dit programma heeft met een startkapitaal van € 7.000 in 2015 , een actueel resultaat van € 22.837 van gemaakt. Vergelijk dit met uw beleggingen. Vraag nu kosteloos informatie aan

Ze hebben een correlatie gemaakt van de waardering en het verwacht rendement. Het blijkt dat als de koersen ten opzichte van de winsten zo hoog staan als nu, de kans erg groot is dat de komende 10 jaar geen stuiver wordt verdiend op de beurs.

De analisten van Goldman Sachs stellen dus dat het vrijwel onmogelijk is dat de koersstijging op deze voet doorgaat. Sinds de verkiezing van de Donald Trump in november hebben de beurzen een flinke opmars gemaakt. Deze stijging ging echter niet gepaard met een verbetering van de echte economie. Wat dus de analisten willen zeggen is dat er een zeepbel is op de aandelenmarkten. De enige andere keren dat de waarderingen zo hoog waren, was in 1929 net voor de krach en net voor het uiteenspatten van de technologiezeepbel in 2000.

Er valt echter ook geld te verdienen door short te gaan op de markten. Wij hebben een DAX-systeem ontwikkeld die het prima doet. We spelen in op zowel een stijging als een daling van de beurskoersen. Het rendement van het systeem is 216% in twee jaar tijd. Wilt u meer informatie? Vraag de gratis brochure aan.

Start met Automatisch Beleggen

Dit bericht delen
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *