Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Italië biedt kansen voor beleggers

Italiaanse obligaties en aandelen zijn op dit moment erg populair bij beleggers. De Milan Stock Exchange trekt duidelijk aan en de rente op tienjaars effecten daalt naar een dieptepunt van zes weken. Beleggers mogen dit echter niet overwaarderen.

Banken zoals UniCredit of Intesa Sanpaolo zijn populair in Italië. De index van de financiële sector stijgt met 4,5 procent. De selectie-index van de Milan Stock Exchange is met meer dan twee procent gestegen tot bijna 21.000 punten. Zo is de Italiaanse aandelenmarkt veel sterker dan andere Europese markten.

Doordat beleggers ook toegang hadden tot staatsobligaties, daalde de 10-jaarsrente naar een dieptepunt van 2,74 procent. In de afgelopen weken zijn de opbrengsten in sommige gevallen meer dan drie procent gestegen.

Gigantische schuldenberg

Triggers voor de rally waren volgens deskundigen, verklaringen van de Italiaanse minister van Financiën Giovanni Tria van het weekend. Hij kondigde een lichte verbetering aan in de begrotingspositie in 2019. Bovendien zei premier Giuseppe Conte dat de regering van de populistische vijfsterrenbeweging en de rechtse Lega nooit hebben overwogen zich terug te trekken uit de Europese Unie of de eurozone.

Italië bereidt een ontwerp van staatsbegroting voor het komende jaar voor. Vanwege de dure beloften van de nieuwe regering vrezen investeerders voor een aanzienlijke toename van de schuldenlast . Italië moet een schuld van ongeveer 2,3 biljoen euro beheren. Dit komt overeen met ongeveer 130 procent van de economische productie. Alleen in Griekenland is de situatie erger.

Langdurig risicovol winstpotentieel op korte termijn

De analisten van de Amerikaanse investeringsbank Morgan Stanley hebben geadviseerd om een positie op te bouwen voorafgaand aan de begrotingsonderhandelingen over aandelen en obligaties uit Italië. Ze gaan ervan uit dat het begrotingstekort ongeveer 2,2 procent zal bedragen in verhouding tot de gehele economie.

Op de lange termijn is het risico voor Italiaanse obligaties nog steeds hoog, schreven ze in een marktcommentaar. Maar op korte termijn is er potentieel voor winst. Op lange termijn ziet er zeker anders uit.

Start met Automatisch Beleggen

Dit bericht delen
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *