Inspelen op correctie in de S&P500

Er is genoeg positiviteit ingeprijsd op de huidige niveaus van de grote aandelenindices. Lees hier als eerste waarom er druk zal komen op de aandelenmarkt en bekijk onderaan onze handelsstrategie waar met deze visie een mooi rendement valt te realiseren. Het optimisme over de aandelenbeurzen dit jaar neemt af bij beleggers die vraagtekens beginnen te zetten bij de staat waarin de wereldeconomie zich bevindt.


De meest recente opiniepeiling die Reuters hield onder meer dan 250 analisten en fondsbeheerders wereldwijd, toonde dat de ondervraagden nu verwachten dat de meeste aandelenindices op het einde van het jaar lager zullen staan dan de huidige hoge niveaus. Dit in tegenstelling tot eenzelfde peiling die drie maanden geleden werd gehouden. Toen verwachtte het merendeel nog hogere slotniveaus voor 2016. Zo gek is dat misschien niet, gegeven het feit dat na een initiële sell off in aandelen net na de Brexit de indices hard terug omhoog kwamen. DE FTSE 100 bereikte deze week zelfs een one-year-high. Maar…

WedBush op CNBC : S&P500  kan 50% dalen als Donald Trump  verkiezingen gaat winnen

Maar ondanks die snelle recovery in beursindices na de Brexit vreest de meerderheid van de ondervraagden dat de naschokken nu toch snel aversie tegen risico met zich meebrengen, de zogenaamde risk off trades, waarbij ook de gevolgen van een waarschijnlijke Britse recessie gevolgen tot ver buiten haar grenzen kunnen reiken. Kortom, de Brexit heeft de vooruitzichten op de wereldeconomie er niet beter op gemaakt en zal uiteindelijk zijn weerslag vinden op beursindices wereldwijd.

De renteverwachtingen in de Verenigde Staten zijn er sinds de laatste FOMC statement ook niet duidelijker op geworden. Amerika, waar de verkiezingen op het programma staan in november dit jaar gaat daarmee sowieso een onzekere tijd tegemoet. Desondanks werden recent weer all time highs aangetikt op Wall Street. Maar veel ondervraagden wijzen er nu op dat voorzichtigheid geboden moet worden.
Wij voelen dat ook zo en verwachten een correctie in de maak. Om dat idee kracht bij te zetten openen wij een optiepositie in de S&P, waarbij wij een correctie van 5 to 7% voorzien voordat de presidentsverkiezingen plaatsvinden op 8 november.

Download ons gratis rapport, inclusief onze handelsstrategie om deze beleggingskans niet te missen. KLIK HIER

Disclaimer: Bovenstaand artikel is geen professioneel beleggingsadvies en het is ook geen uitnodiging om te gaan beleggen. Beleggen brengt kosten en risico’s met zich mee. Beleggen in aandelen, opties en futures brengt hoge mate van risico’s met zich mee, derhalve zijn ze niet geschikt voor elke type belegger. U kunt een deel of volledige inleg verliezen. Overleg met een deskundige voordat u besluit om te investeren in deze instrumenten. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. Het artikel is louter de persoonlijke mening van de auteur. De auteur heeft geen positie in bovengenoemde aandelen/producten. RendabelBeleggen.nl en zijn columnisten, schrijvers en analisten aanvaarden geen aansprakelijkheid voor eventuele schade die geleden wordt als gevolg van het gebruik van gegevens, suggesties of ideeën verstrekt door of namens RendabelBeleggen.nl via één van zijn websites.

Bron:  Rendabel Beleggen

6 gedachten over “Inspelen op correctie in de S&P500”

 1. Ik ben short gegaan op de Dax en Nasdaq. Ik verwacht nog een flinke daling. Negavieve rente veroorzaakt deflatie en dat de schuldenberg nog groter wordt. Beurzen zitten aan de top. Iedereen kan dit wel zien, daar hoef je geen expert voor te zijn.

  1. Die correctie komt er, maar om nu al short te gaan zitten op een index die niet eens genoemd wordt in het artikel… Onbegrijpelijk, hoe sommigen denken en doen..

 2. Ja, de correctie komt er.
  Maar eerst gaan we nog veel en veel hoger, vooral in USA

  Ja, het is crisis en de crisis zal alleen maar groter worden.
  En toch zullen we gaan stijgen want de meute is zo bearish als Bolke de beer alleen maar wezen kan.

  Piek op de koersen in USA en AEX over de 510
  En dan eens kijken naar shorts.

 3. Je jaagt Vola de stuipen op het lijf Jan, die is zojuist short gaan zitten op de Nasdaq..

  De kudde is vooral bullish, vandaar de all time highs hier en daar, daar zit geen greintje bearish sentiment bij. Bullish sentiment kan lang aanhouden, heeft al lang aangehouden..,houdt misschien nog wel langer aan. Pas daarna komt bearish sentiment om de hoek kijken, en niet zo’n klein beetje ook, technisch gezien..

  Zijn de begrippen bullish en bearish jou eigenlijk wel duidelijk Jan?..

 4. Beer en stier begrijp ik heel goed.
  Maar dit is de rally van de wall off worries.
  De meest gehate rally ooit.

  Wat nu gebeurd kan niet en toch gebeurd het door de geldcreatie van de centrale banken.
  En men gaat short tegen de C.B. en de A.T.H.
  En deze shorts zijn extra voeding voor de huidige stijging.

  Indices een beetje laten zakken.
  Mensen in de shorts lokken met doemverhalen.
  En dan de shorts in één dag uitstoppen/vegen.

 5. Makkelijker kan het eigenlijk niet hé, om alles en iedereen de schuld te geven.. Markten zien is iets heel anders dan markten kennen..

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.