Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Hoe inspelen op een beursdaling?

Het zou zomaar kunnen dat de correctie op de aandelenmarkten nog niet voorbij is. Gisteren stegen de koersen maar vandaag overtuigen ze niet. Beleggingsexpert Bob Prince van hedgefund Bridgewater, die $160 miljard onder de hoede heeft, verwacht dat dit herstel van korte duur zal zijn. Hoe kunt u profiteren van een mogelijk verdere afstort ?

U kunt ten eerste putopties kopen. Een optie is het recht om gedurende een vastgestelde periode (de looptijd) tegen betaling van een prijs (de premie) een vaste hoeveelheid van de onderliggende waarde (in dit verband: 100 aandelen per contract) tegen een overeengekomen prijs (de uitoefenprijs) te kopen (call optie) dan wel te verkopen (put optie). De premie van een optie is niet statisch maar dynamisch: de premie beweegt in een bepaalde verhouding mee met de beweging (stijging of daling) van het aandeel. Als het aandeel stijgt, dan stijgen ook de calls en dalen de puts en vice versa. Met het verstrijken van de tijd neemt de verwachtingswaarde af. Op de afloopdatum (expiratie) van de optie is de verwachtingswaarde geheel verdampt.

Een tweede mogelijkheid is door het kopen van turbo’s of speeders. U koopt dan een turbo’s short of een speeder short. Dit zijn producten met een hefboom. Bij het woord ‘turbo’ denken veel mensen aan ‘snelheid’ of ‘versnelling’. Die termen passen ook precies bij de Turbo als financieel product. De Turbo beschikt namelijk over een hefboom. Hóe snel de Turbo beweegt, hangt af van die hefboom. Voorbeeld: een Turbo Ahold met een hefboom van vier, beweegt vier keer zo snel als het aandeel Ahold zelf. Dus als het aandeel 3% stijgt, stijgt de Turbo Long 12% (3% maal 4).

Als laatste mogelijkheid wil ik de CFD’s noemen.  U kunt hiermee “short” gaan. Een CFD (‘Contract for Difference’) is een manier om versneld, dus met een hefboom, in te spelen op koersstijgingen of dalingen. Het grootste nadeel van bijvoorbeeld Speeders zijn de beperkte handelstijden. Daardoor loopt u het risico dat u de volgende dag met een flink koersverlies geconfronteerd wordt. De CFD’s hebben dat probleem niet, omdat de handelsuren op veel producten langer zijn. Hier kunt u dus vanaf heden 24 uur per dag handelen op de belangrijkste markten ter wereld.

Stijging of daling? Wij hebben een handelssysteem op de Duitse beursgraadmeter DAX ontwikkeld die op beide kan inspelen. Auto trading die gemiddeld 137% per jaar heeft verdiend. Het systeem kon iedere € 7.000 veranderen in € 32.905 in de afgelopen 2,5 jaar ! KLIK HIER voor meer informatie.

Start met Automatisch Beleggen

Dit bericht delen
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *