Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Grondstoffen geven beurs duwtje in de rug

De Dow-Jonesindex noteerde aan het einde van de handelsdag van vrijdag 0.2 procent hoger op 17.084 punten. De S&P 500 steeg miniem 0.04 procent naar 2007 punten, de brede technologiebeurs Nasdaq steeg met 0,41 procent tot 4830 punten.

Bij de start van het vierde kwartaal zien we dat de beleggers weer vertrouwen hebben in de grondstofaandelen. Wellicht dat van voorzichtig herstel op de grondstoffenmarkt (olie, koper, nikkel, zink) gesproken mag worden. Ondanks de groeivertraging in China, zien we zaken nu gaan stabiliseren.  Een vat Brent-olie kost sinds vorige week weer 10 % duurder, en daarmee stegen ook de hard afgestrafte olie-gerelateerde aandelen als Shell, Fugro, SBM Offshore. Tevens de AEX kreeg hiermee een opwaartse duwtje in de rug. Of deze nieuwe impuls echt de omslag wordt in het sentiment is nog de vraag.

Beleggers zijn over het algemeen wat positiever gestemd omdat de kans is gedaald dat de FED op korte termijn de rente zal verhogen. Vorige week kwamen extra tegenvallende cijfers naar buiten, waarmee de kans op een rentestijging dit jaar weer kleiner is geworden en waarschijnlijk dit jaar er niet meer inzit. Met stijgende koersen afgelopen week tot gevolg.

Ook de publicatie van de inkopersmanagersindex  gaf hoop, deze kwam weer boven de grens van  50 wat erop duidt dat de inkoopmanagers een groei van de economie weer voorzichtig verwachten. De meeste analisten grijpen dit aan als teken aan dat de economie in ieder geval niet verder zal krimpen, al is dat voor ons nog te vroeg. De opgaande opmars van de Dow-jonesindex en de S&P 500 kwamen afgelopen vrijdag vrijwel tot stilstand.

Rob Bliekendaal
www.perfectindicator.nl

Een verwijzing voor de titelfoto: https://flic.kr/p/GdHP7

Start met Automatisch Beleggen

Dit bericht delen
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

1 reactie op “Grondstoffen geven beurs duwtje in de rug”

  1. Avatar

    Als je perfectindicator bent zal je toch moeten weten dat iets omhoog gaat ook al zit het in een dalende trend, zo af te lezen met een indicator…, en dat is hier het geval.

    Grondstoffen en een beurs hebben niets met elkaar te maken, als je het éen bij het ander betrekt misschien wel….maar beiden volgen gewoon een ander pad.

    Grondstoffen of een beurs, zet maar op geen enkele het geld want zo vrolijk ziet het er niet uit allemaal.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *