Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Goud omhoog, beurs omlaag?

Sommige handelaren zien de Dow Jones ten opzichte van goud als een belangrijke indicator voor de ontwikkeling van de aandelenmarkten. Het is een ratio (nu 17,51) die mogelijk kan wijzen op een grote correctie op de beurzen. In de jaren 80 en 90 van de vorige eeuw presteerde de Dow Jones beter dan goud. Aandelen koersen zaten in de lift. Er kwam een einde aan die periode door het uiteenspatten van de technologiezeepbel, 9/11 en de financiële crisis.  Sinds 2011 heeft de beursgraadmeter weer de leiding genomen. De genoemde ratio is sinds augustus 2011 aan het stijgen.

Source: macrotrends.net
Source: macrotrends.net

Opmerkelijk is dat sinds 2000 goud meer rendement bood dan de toonaangevende beursgraadmeter S&P 500. Goud heeft een stijging laten zien van 330% in dollar termen terwijl de beursgraadmeter inclusief dividend en herbeleggingen slechts 140% heeft gedaan. De Dow Jones leverde een rendement op van 180% (exclusief transactiekosten). de alom bejubelde superbelegger Warren Buffett heeft de goud het niet veel beter gedaan dan goud. Zijn beleggingsvehikel Berkshire Hathaway haalde een rendement van 390% in de afgelopen 17 jaar. In het jaar 2000 was de Dow Jones-goud ratio 40:1.

Beste belegger is dit wat u zoekt? :  Auto trading in goud die gemiddeld 89% per jaar heeft verdiend. Dit programma heeft met een startkapitaal van 5400 USD in 2008 , een actueel resultaat van 229,379 USD van gemaakt. Dit betekent een gemiddelde rendement van 89,4% per jaar. Vergelijk dit met uw beleggingen. Vraag nu kosteloos informatie aan

Het blijkt dat deze ratio nuttig is in het voorspellen van een top in de aandelenmarkten. In de onderstaande grafiek kunt u de correcties op de aandelenmarkten zien die roodomlijnd zijn. Deze waren gedurende 2015 en 2016 en waren voorafgegaan door een stijging van deze ratio. Er zijn aanwijzingen dat een soortelijke beweging op komst is.

Bron: seekingalpha.com

Op Wall Street komt een piek in deze zomer gevolgd door een daling in de periode augustus-oktober vaak voor. Een correctie zal voorafgegaan worden door een daling van de Dow Jones/Goud ratio. Slimme beleggers kunnen hiernaar kijken om te beslissen of ze hun aandelenbelang moeten afbouwen.
Het Commitments of Traders Report (COT), dat wekelijks wordt gepubliceerd door de zogenaamde Commodity Futures Trading Commision (CFTC) was erg positief voor zowel goud en zilver. In dit rapport staan de openstaande posities van degene die verplicht zijn hier een melding van te maken. Het meest recente rapport toont dat steeds minder beleggers afstand doen van goud.

Recent schreven we in een artikel dat zelfs de verstokte goudfanatici teleurgesteld raakten. Als u een beetje tegendraads bent, betekenen dit soort berichten juist de start van een nieuwe stijging van de goudprijs. Als het sentiment zo negatief wordt dat zelfs trouwste “goudkevers” negatief worden dan kan kan dat mogelijk op een koopsignaal duiden. Sommige technische analisten volgen het sentiment onder beleggers als een contraire indicator. Een piek in het pessimisme duidt volgens hen aan dat koersen klaar zijn om te gaan stijgen. Volgens hen hebben beleggers die een negatieve ontwikkeling van de markt inzien al goud verkocht. Het lijkt er op dat goud de opmars kan voortzetten. Georgette Boele, analist bij ABN Amro voorziet een goudprijs van $1.400 voor het einde van volgend jaar. Voor het eind van dit jaar wordt een prijs van $1.300  verwacht.

Beste belegger is dit wat u zoekt? :  Auto trading in goud die gemiddeld 89% per jaar heeft verdiend. Dit programma heeft met een startkapitaal van 5400 USD in 2008 , een actueel resultaat van 229,379 USD van gemaakt. Dit betekent een gemiddelde rendement van 89,4% per jaar. Vergelijk dit met uw beleggingen. Vraag nu kosteloos informatie aan

Een daling van de Dow /Goud ratio (nu 17,51) onder de 17 kan een waarschuwingssignaal zijn van problemen voor de Amerikaanse aandelenmarkt. Een netto-verandering van 4% moet niet door beleggers genegeerd worden. Dat kan zowel een stijg van goud met 4% zijn terwijl de Dow vlak blijft of een vlakke goudprijs maar een daling van de beurskoersen met gemiddeld 4%. Het kan natuurlijk ook een stijging van goud met 2% zijn en een daling van de Dow met 2%.

Volgens de ervaren belegger Paul Franke zal de Dow /Goud ratio de komende jaren daling. De volgende beweging in de ratio is volgens hem een stijging van de goudprijs boven $1500 tot $2000 terwijl de Dow Jones vlak blijft of daalt. Een ratio van onder de 10  in de komende drie tot vijf jaar zou hem niet verbazen. Daarmee zou goud het weer beter doen dan aandelen en de trend sinds 2011 zou dan weer gekeerd zijn.

Wacht niet langer en beleg als een professional met automatische systemen. Wij hebben voor u de beste vijf geselecteerd uit 773 systemen. Vraag de gratis informatie aan <KLIK HIER>

 

Start met Automatisch Beleggen

Dit bericht delen
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *