Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Gaat Jerommeke voor een stimulans zorgen ?

Aan het wachten komt binnenkort een einde. Vanmiddag verschijnt Fed-voorzitter Jerome Powell. De man heeft wat nodig is om de markten te stabiliseren. Hij kan ook heel anders uitpakken.

Geeft Powell beleggers vandaag de dag wat ze er zo van verwachten? De minste aankondiging van een renteverlaging tijdens de Fed-bijeenkomst in Jackson Hole zou voldoende zijn om de huidige opwaartse correctie tot een echte rally te maken. Maar zoveel als sommigen wensen: Fed-voorzitter Jerome Powell liet zich op geen enkele manier diep in de kaarten kijken

De troef van het monetaire beleid

Integendeel, de kans is groot dat Powell liever de huidige interne Fed-stukken voor zichzelf houdt in plaats van ze met het publiek te delen. Het hoofd van de Amerikaanse Federal Reserve stond verschillende keren vijandig tegenover president Donald Trump en werd onder druk gezet om de rente drastisch te verlagen.

Een dergelijke inmenging door een Amerikaanse president in de zorgen van het monetaire beleid van de – eigenlijk – onafhankelijke Amerikaanse Federal Reserve was nog nooit eerder geweest.

DAX en Amerikaanse futures plus

De aandelenmarkten lopen alvast wat vooruit op de Powell-speech in Jackson Hole (16:00 uur). De DAX trekt tegen de middag met 0,7 procent aan naar 11.823 punten.

Wall Street zal waarschijnlijk ook de laatste handelsdag van de week met winst beginnen. De futures op de toonaangevende index Dow Jones Industrial wint momenteel 0,3 procent. De futures op de technologie-zware selectie-index Nasdaq 100 stijgt zelfs met 0,5 procent.

Yuan op elf jaar laag

De Chinese yuan staat op vrijdagochtend op een nieuw dieptepunt van elf jaar ten opzichte van de dollar. Marktwaarnemers zien het als een teken van de regering in Beijing voor de commerciële haviken in de Verenigde Staten: China is duidelijk bereid de yuan te devalueren, om de negatieve effecten van de Amerikaanse tarieven grotendeels te neutraliseren.

Een dalende yuan / dollar-koers zal de Chinese export naar de VS goedkoper maken, wat de doelstellingen van de regering van de Amerikaanse president Donald Trump overtreft.

Euro, olie en goud dalen

De euro zakt licht. Momenteel ligt de Europese gemeenschappelijke valuta 0,2 procent lager op $ 1,1056.

Op de grondstoffenmarkten zijn de risicovolle beleggers alweer verhuisd. De olieprijzen WTI en Brent dalen voor de Powell-speech.

De goudprijs daalt licht naar $ 1,496 per troy ounce. Het edelmetaal bereikte onlangs een hoogste punt in zes jaar op $ 1.528.

Start met Automatisch Beleggen

Dit bericht delen
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *