Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Daytrading DAX 30

De DAX 30 is de beursindex die de 30 grootste aandelen van bedrijven genoteerd aan de Frankfurt Stock Exchange in Duitsland vertegenwoordigt. De samenstelling is gebaseerd op marktkapitalisatie en handelsvolume. De index werd in 1988 gecreëerd en reflecteert de waardeontwikkeling van deze 30 aandelen tezamen. De DAX 30 Index is naast de S&P 500, Nasdaq 100 en Nikkei 225 één van de meest verhandelde beursindices.

De DAX 30-index

De bedrijven in de DAX 30 index zijn divers – denk aan industrieën en sectoren zoals het bankwezen, farmaceutica, detailhandel en logistiek. De index meet de prestatie van de 30 grootste, Duitse bedrijven zoals  BMW, Adidas en Deutsche Bank. Omdat de Duitse economie wordt gezien als graadmeter van de Europese economische gezondheid is het verhandelen van de DAX erg populair onder traders en beleggers – van lange termijn investeerders tot hedgefunds en zelfs daytraders.

Definitie Daytrading

Er zijn verschillende manieren om de financiële markten te benaderen. Sommige handelaren geven de voorkeur aan lange termijn trading ofwel beleggen en houden posities gedurende weken of zelfs maanden open. Voor swing traders zal dit dagen tot weken zijn. Daghandelaren en intra-daytraders daarentegen, openen en sluiten trades binnen de handelsdag.

Daytrading DAX 30 

Daytrading is een specifieke vorm van trading waarbij een handelaar meerdere posities op een dag inneemt met de intentie deze voor het einde van deze zelfde handelsdag te sluiten. In Daytrading speelt men in op kleine bewegingen in de markt, om assets binnen de handelssessie of -dag te kopen en verkopen. Kies daarom een handelsmarkt die voldoende liquide is en dus passende handelsmogelijkheden biedt. De DAX 30-index leent zich prima voor daghandel, zoals we hieronder nader zullen bespreken.

Voordelen DAX 30 index voor Daytrading

De DAX 30 is een van de meest bekende en populaire handelsinstrumenten. Omdat het zoveel wordt gevolgd en verhandeld, is het bij uitstek geschikt voor daytrading/daghandel.

Enkele andere kenmerken die de DAX 30 ideaal maken voor daytrading, zijn:

1. Volatiliteit – Het hoge handelsvolume zorgt voor voldoende volatiliteit en beweging binnen de handelsdag. Korte termijn handelaren hebben ruime beweging nodig en de DAX 30 Index biedt hen dit.

2. Europees sentiment – De DAX 30-index wordt vaak bestempeld als graadmeter van de Europese economie, nu Duitsland één van de grootste inkomens-producerende landen in de Europese Unie is. Door de index te traden, kunnen daghandelaren inspelen op de ontwikkelingen in de Europese markt.

3. Focus – Een van de voornaamste voordelen van daytrading DAX 30 is dat men inzet op het gemiddelde van alle 30 bedrijven en hun prestaties. DAX30 Daytraders hoeven geen keuze te maken tussen de 30 verschillende aandelen, noch hoeven zij hun aandacht hierover te verdelen.

4. Een ander voordeel is dat daytrading DAX 30 diversificatie inhoudt; u bent niet slechts afhankelijk van de prestatie van één bewust aandeel. Het risico is in feite gespreid over alle 30 aandelen.

5. Kosten – De kosten van het verhandelen van een index zijn doorgaans lager dan voor het traden van individuele aandelen.

6. Hefboomwerking – De meest gebruikelijke manier om de DAX 30 index te verhandelen is middels CFD’s. CFD’s zijn marge producten, wat betekent dat u met een relatief kleine inleg een grotere positie kunt beheren.

Dit zijn slechts enkele redenen waarom daytrading de DAX 30 index zo geliefd is. Wilt u zelf aan de slag met daytrading? Lees dan vooral verder.

Zelf Starten met DAX 30 Index Daytrading

Start u net met daytrading? Of wilt u uw daytrading activiteiten simpelweg uitbreiden en de DAX30 aan uw portfolio toevoegen? Een van de beste manieren om te starten met DAX 30 daytrading, is met een demo-account. Vele brokers bieden gratis demo-accounts waarmee u op risicovrije wijze de markt kunt betreden. U handelt in realtime, met een virtuele balans, zodat u vertrouwd kunt raken daytrading zonder uw kapitaal op het spel te zetten. Daghandel op een demo account is ook zeer nuttig als u een bepaalde daytrading strategie wilt testen.

DAX 30 Daytrading Strategieën 

Er zijn 3 hoofdtypen DAX30 daytrading strategieën:

  1. Breakout daytrading strategy

Deze daytrading strategie is bij uitstek geschikt om in te spelen op de effecten van belangrijke gebeurtenissen en data- en nieuws publicaties. De breakout trader verwacht een grote prijsbeweging en wilt een positie plaatsen in de richting van deze breakout. Let wel, timing is alles. Raadpleeg de economische kalender van uw broker voordat u uw daytrading handels schema plant.

  1. Intraday reversal trading

Reversal Intra-daytrading reversal is ook bekend als countertrend daytrading. De daghandelaar trade in tegengestelde richting van de algehele DAX 30 trend, wanneer hij een omkering verwacht.

  1. Momentum trading

Beginnende daytraders wordt aangeraden zich te houden bij het ‘A trend in motion is likely to continue’ basisprincipe en te handelen in overeenstemming met de huidige DAX 30 markttrend.

Conclusie Daytrading DAX 30

Als Nederlandse belegger zult u goed op de hoogte zijn van de economische ontwikkelingen binnen Europa en buurland Duitsland. Door DAX30 daytrading kunt u inspelen op de snelle prijsveranderingen en mogelijk een graantje meepikken. Daghandel vereist de nodige oplettendheid; door de index te traden kan de daghandelaar zich richten één op een grafiek en meedelen in de ontwikkeling van alle 30 aandelen. Daarnaast is uw risico gespreid over deze hele selectie.

Daytraders plaatsen doorgaans meerdere trades op een dag, en kunnen hun voordeel doen met de gunstige transactiekosten en handelsvoorwaarden die vele brokers voor DAX 30 daytrading stellen. Start vandaag nog met Daytrading DAX30 en ervaar het zelf!

Start met Automatisch Beleggen

Dit bericht delen
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *