Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

DAX zal onder druk blijven staan

Conform de verwachting stond de DAX vrijwel de gehele dag in het groen, al dreigde de winst door een zwak gestemd Wall Street te verdwijnen. Uiteindelijk sloot Frankfurt met een winst van 0,65%.

De cycli op dagbasis zijn echter weerbarstig en waarschijnlijk blijft de DAX nog tenminste enkele dagen onder druk staan. Al beloven de intraday cycli voor vandaag op een wat hogere start, echter vermoedelijk van tijdelijke aard.

DAX 28 mei 2018
DAX 28 mei 2018

Over de grafiek

De koersgrafiek (wit) toont het koersverloop van de DAX van de afgelopen 4 handelsdagen. Van de vier cycli zie je zowel het historische als het toekomstige verloop (1 dag vooruit).

De mintgroene lijn onderscheidt strategische koopwaardige fases (grafiek onder mintgroen) van verkoopwaardige periodes (grafiek boven mintgroen). De paarse lijn levert een extra tactische tradingindicatie: de grafiek onder paars is koopwaardig, boven paars is verkoopwaardig.

De sentimentcycli zijn berekend op basis van een sentimentindicator. De cycli tonen de trend van het sentiment, berekend over de afgelopen 135 handelsdagen (dus ongeveer 6 maanden).

Door hun diepe wortels in de koershistorie staat het verloop in de komende  4 handelsdagen – met een waarschijnlijkheid van 97% – zo goed als vast.

Anders dan de traditionele technische analyse volgt het koersverloop de indicatoren (de cycli), in plaats van andersom.

Pieter Bos

Meer analyses en automatisch beleggen?  Ga naar Daxtrader.nl

Dit bericht delen
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Over de auteur

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.